Tuula ja Asko Sirosen takana oleva Ahvenlampi Campingin päärakennus palvelee rompetorin keskuspaikkana. Tulossa on vielä syysrompetori, jossa meklari voi myydä asiakkaiden tavaraa rompetorin aikana.

Tuula ja Asko Sirosen takana oleva Ahvenlampi Campingin päärakennus palvelee rompetorin keskuspaikkana. Tulossa on vielä syysrompetori, jossa meklari voi myydä asiakkaiden tavaraa rompetorin aikana.

Rompetorilta löytyy vanhempaa ja harvinaisempaa tavaraa

22.7.2015

 

Ahvenlampi Rompetori avautuu viikonloppuna jo 22. kerran

Taisto Järvinen

Rompetori Saarijärven Ahvenlammella on perinteikäs tapahtuma, kun rompetori -tapahtuma on camping-alueella 24. – 26.7. Rompetori Ahvenlammella järjestetään nyt 22.kerran. Myrskyn tuoma katastrofi toki siirsi viime vuoden tapahtuman syksyksi.

Rompetorin järjestelyistä vastaavat Tuula ja Asko Sironen odottavat jälleen paikalle 150 – 200 myyjää. Säätila tietenkin hieman vaikuttaa myyjien määrään, mutta noin 200 myyjää on alueelle yläraja.

  • Ahvenlampi Rompetori tunnetaan, niinpä myyjiä ja ostajia saapuu ympäri Suomen. Ruotsista tulee joka vuosi asiakkaita ja myyjiä. Monet järjestävät lomansa ja varaavat mökkimajoituksen rompetorin ajaksi.
  • Vanhempi ja harvinaisempi tavara liikkuu rompetorilla. Kaupankäynti on luotettavaa, kun myyjä ja ostaja kohtaavat kasvotusten. Kontrolli pelaa ja tavaran hionnasta on mahdollisuus tinkiä.
  • Ostajia on vuosi vuodelta enemmän. Television antiikkiohjelmat ovat vaikuttaneet asiaan. Suuri osa asiakkaista on keräilijöitä, joille rompetori tarjoaa myönteisiä yllätyksiä, Tuula Sironen sanoo.

Saarijärvellä odotetaan mielenkiinnolla rompetorilla myytävää tavaraa. Perinteisesti tarjolla on ollut tuotteita moottorikäyttöisistä laitteista ja koneista könninkelloihin ja kaikkea niiden väliltä. Myytäväksi käy kaikki vanha tavara.

Asko Sironen muistuttaa, että Saarijärven K-Supermarket Mintun luota on taksin pakettiautokuljetus Ahvenlammen Rompetorille.

  • Camping-alueella on paikoitustilaa rajoitetusti, ja auton voi joutua jättämään hieman kauemmaksi. On hyvä jättää auto Matkahuollon lähelle parkkiin ja tulla taksin pakettiautolla rompetorin portille saakka. Matka yhteen suuntaan maksaa vain viisi euroa.

Olosuhteet kunnossa

Ahvenlampi Campingin alueella on olosuhteet isompiakin tapahtumia varten kunnossa. Myrskytuhon jäljet on korjattu lähes täysin ja tilaa kaupantekoon on nyt enemmän.

Ahvenlampi on koko perheen elämys- ja lomapaikka. Tarjolla on leikkikenttä. Lapsille sopivia tuotteita ja leluja löytyy myyntipöydiltä. Viereisen Vesieläinpuiston palvelut ovat tarjolla.

Ahvenlammella on yrittäjä ja ammattitaitoinen henkilökunta. Päärakennuksessa on kahvio- ja virvokepalvelut. Rompetorin aikana paikalle tulee ruokailupalvelut ja kolme keittolounasvaihtoehtoa sekä grilliruokailu.

Alueen 40 lomamökkiä pystyy majoittamaan yli sata henkilöä. Lisäksi on runsaasti paikkoja matkailuajoneuvoille. WC-tiloja alueella on riittävästi ja suihkutilat ovat käytössä. Rompetorin myyjille on lauantai-illan extrana rantasaunan löylyt.

 

Yhteystiedot:

Ahvenlampi Camping

Ahvenlammentie 62

43100 Saarijärvi

www.rompetori.info

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

044 517 1608

0400 218 398 (iltaisin)

« Takaisin