Henri ja Jani Saarimäen takana olevalla seinällä on runsaasti avaimia ja niiden aihioita. Yhteensä niitä yrityksessä on noin 2000 erilaista.

Henri ja Jani Saarimäen takana olevalla seinällä on runsaasti avaimia ja niiden aihioita. Yhteensä niitä yrityksessä on noin 2000 erilaista.

Rikkoontunut ajonestoavain kannattaa viedä korjattavaksi

3.11.2016

Rikkoontunut ajonestoavain

kannattaa viedä korjattavaksi

  • Pahojakin vaurioita kärsinyt avain saadaan elvytettyä, kiteyttää Jani Saarimäki

Taisto Järvinen

Vaikka nykypäivän autonavain, ajonestoavain, kärsii vaurioita, ei sillä suutuspäissään kannata heittää vesilintua. Rikkoontuneen avaimen hylkääminen heti alkuunsa on nimittäin yleensä hieman arvokkaampaa puuhaa kuin avaimen korjaaminen. Yrittäjä Jani Saarimäen parin vuosikymmenen kokemuksen mukaan korjaamaan pystyy melko pahojakin vaurioita kärsineet avaimet, ja hinta on tietenkin vain osan uuden avaimen arvosta.

Avainsuutari Kilpikaivertamo S & J Saarimäki Oy:ssä Tuurissa on paneuduttu ajonestoavaimien valmistamiseen, korjauksiin ja huoltoihin.

  • Uuden testerin ansiosta noin 95 prosenttia autokannan avaimista pystytään nyt koodaamaan. Varaosia löytyy kaikkien yleisimpien automerkkien avaimiin. Uutta on mm. Volvon ja Fiatin ajonestoavaimisen koodaaminen. Mercedeksen ja BMW:n avaimien koodaus on myös mahdollista lähitulevaisuudessa.
  • Auton avaimen korjaaminen on edullista, kun hintaa verrataan uuden avaimen hankintaan. Kuoria on meiltä saatavana kaikkiin autojen avaimiin. Kytkimiä ja juotoksia vaihdetaan ja tehdään, joten lähes kaikki ajonestoavaimet saadaan elvytettyä henkiin, vaikka olisi isompiakin vaurioita.
  • On selvää, että avaimet kuluvat käytössä, ja pahoin kuluneina ei eivät välttämättä toimi. Uudistetun avaimen ansiosta on säästytty monilta virtalukkojen remonteilta, Jani Saarimäki sanoo.

Saarimäen yrityksen liikevaihdosta yli puolet tulee avaimista huoltoineen ja korjauksineen. Asiakkaina on myös autoliikkeitä.

Vaikka autojen ajonestoavaimet ovat merkittävän suuressa roolissa, silti määrällisesti ylivoimaisesti eniten kysyttyjä ovat perinteiset Abloy-avaimet. Erikoisempaa puolestaan ovat Harley Davidsonin avaimet, joita Tuurissa tehdään. Suomessa on vain muutamia yrityksiä, joilta ”Harrikan” avaimen tekeminen käy.

Suutarintöillä uutta tulemista

Suutarintyöt ja kenkien korjaus ovat olleet Saarimäen yrityksen peruskivijalka. Matkan varrella avaimet ovat ajaneet kenkien ohi. Nyt asiakkaat ovat kiinnostuneet kenkien korjauttamisesta. Kengistä saattaa ajan oloon hajota joku materiaali tai pohja kuluu huonoon kuntoon. Kenkiä voi korjata muutenkin. Kenkien korjaamisen lähtökohta on usein niiden erinomainen jalkaan sopivuus ja se, että vastaavanlaisia ei löydy.

  • Luistinten ja kairojen teroituspalvelun sesonki on juuri alkanut, ja kiihtyy talven tulon edetessä. Luistinten teroituksiin on kolme automaattikonetta; sädeteroituskone, liukupinnan teroituskone ja tavallinen teroituskone.
  • Muista palveluista voisi mainita kilpien kaiverruksen ja kairojen vaihtoteräpalvelun. Merkittävä ja yhä kasvava palvelu verkkokauppa, Saarimäki kiteyttää.

Avainsuutari

Kilpikaivertamo

S & J Saarimäki Oy

Onnentie 7, 63610 Tuuri

010 770 7290

www.saarimaki.fi

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin