Juha Alanen, Miikka Toppari ja Maarit Kohtakangas toivottavat kaikki tervetulleiksi Rengastien suurmarkkinoille. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Juha Alanen, Miikka Toppari ja Maarit Kohtakangas toivottavat kaikki tervetulleiksi Rengastien suurmarkkinoille. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Rengastien suurmarkkinat täyttää kahdeksan vuotta

7.4.2016

Juha Alanen, Miikka Toppari ja Maarit Kohtakangas toivottavat kaikki tervetulleiksi Rengastien suurmarkkinoille. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Jussi Mustikkamaa

Seinäjoen Rengastiellä sijaitsevat yritykset ovat yhdistäneet voimansa kahdeksan vuoden ajan keväällä sekä syksyllä järjestettävien suurmarkkinoiden merkeissä. Huhtikuussa suurmarkkinat pidetään jo kuudettatoista kertaa. Tänä vuonna suurmarkkinoita vietetään viikolla 15, eli perjantaista sunnuntaihin 15.-17. päivä huhtikuuta.

– Suurmarkkinoiden oheisohjelma on hyvin vakiintunutta. Täällä on pomppulinna, poniratsastus, köydenveto-ongintaa, makkaran myynti ja kahvitarjoilua, Kaluste-Kavereiden Juha Alanen kertoo.

Rengastien suurmarkkinoita järjestää tänä vuonna kymmenen yritystä: Kalustetalo Kalle Perälä, Jurvan Huonekalu, Toppari-Kaluste, Kaluste-Kaverit, Motonet, Puustelli, Sotka, Asko ja Isku sekä Koti-Matto.

Rengastiellä sijaitsee Seinäjoen huonekalumyymälöiden keskittymä. Yhdessä järjestetyt markkinat on koettu hyväksi kaikkien yritysten kannalta.

– Kyllä nämä ovat olleet hyviä tapahtumia, koska ihmiset lähtevät selkeästi vilkkaammin liikkeelle aina suurmarkkinoiden aikaan. Sen huomaa, että asiakkaat odottavat näitä markkinoita, Toppari-Kalusteen myymäläpäällikkö Miikka Toppari toteaa.

Rengastien suurmarkkinoilla jokaisessa liikkeessä on tarjolla erikoistarjouksia.

– Meillä tulee nyt esille uutta saman sarjan työtasoa ja ruokapöytää, Toppari lisää.

Kaluste-Kaverit tuo suurmarkkinoille liikkeeseensä kesäkalusteita.

– Myös meillä kesäkalusteet ovat markkinoilla esillä, Sotkan myymäläpäällikkö Maarit Kohtakangas sanoo.

 

Kevät on sisustamisen aikaa

Kevät on perinteisesti kodin sisuttamisen aikaa. Yksi syy kotien huonekalujen ja mattojen uusimiseen on kevään ylioppilasjuhlat ja tulevan kesän rippijuhlat.

– Monesti juhlat painottuvat toukokuun loppuun ja alkukesään, se näkyy huonekaluliikkeissä, Maarit Kohtakangas kertoo.

Rengastiellä lyhyen etäisyyden päässä sijaitsevat huonekalumyymälät saavat asiakkaat kiertämään ja vertailemaan valikoimaa liikkeestä toiseen. Keskittymä on kaikkien etu.

– Tulimme tänne vuonna 2007 ihan tämän vetovoiman takia, Juha Alanen myöntää.

Maarit Kohtakangas näkee keskittymän palvelevan asiakasta, joka voi kiertää monta liikettä kävelyetäisyyden päässä toisistaan.

– Paljon tulee myös rouvia meille, kun isännät ovat menneet Motonettiin, Kohtakangas naurahtaa.

Asiakasvirrat Seinäjoen huonekaluliikekeskittymään tulevat laajalti koko Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueelta. Kohtakankaan mukaan Rengastieltä saa lähes sen kaiken mitä tunnetusta ruotsalaisesta huonekalujätistäkin voisi saada.

– Lihapullia täältä ei saa, hän naurahtaa.

– Olisiko siinä markkinarako, Miikka Toppari heittää.

Rengastien suurmarkkinoilla on luvassa kuitenkin makkaramyyntiä ja kahvitarjoilut.

« Takaisin