Maanteillä liikkuu upeita kuljetusvälineitä.

Maanteillä liikkuu upeita kuljetusvälineitä.

Rekkaconvoy tänään matkalla Härmään

12.8.2021

Kaukaisimmat tulijat ovat Englannista

Epävirallinen aloitus Power Truck Show tapahtumalle on torstaina 12.8.2021, kun rekkaconvoy saattueineen suuntaa keulat kohti Härmää. Mutta myös muualla Suomessa torstaina tiet ovat täynnä toinen toistaan upeammin rakennettuja ja maalattuja rekkoja, kun kuljetusalan ammattikuskit ympäri Suomen suuntaavat työvälineidensä kera kohti Etelä-Pohjanmaan lakeuksia.

Maanteillä riittää katseltavaa joka suunnassa, mutta huomiota herättävin tapahtuma on rekkaconvoy, jossa komeimmat autot saapuvat convoy:ssa Power Truck Show’hun. Rekkaconvoyssa matkaa perinteisesti noin 40 rakennettua ja maalattua rekkaa sekä myös näyttäviä hyötyajoneuvoja, veteraaniautoja ja muita näyttelyyn osallistuvia autoja. Yleisö ja rekkaspottaajat saavat tienpäällä pientä esimakua siitä mitä näyttelyssä on mukana tarjolla. Teiden varret ja pysäköintialueet ovat täynnä yleisöä, jotka ovat tulleet katsomaan upeita rekkoja ja toivottamaan autoilijoille hyvää matkaa tapahtumaan. Ulkomailta tulevat osallistujat ovat vuosi toisensa jälkeen aivan ihmeissään saamastaan huomiosta. Kuljettajat kiittävät yleisöä vilkuttamalla valoja ja huudattamalla torvea.

Muun muassa Englannista, Hollannista ja Sveitsistä näyttelyyn tulevat osallistujat saapuvat varhain torstaiaamuna Helsinkiin Vuosaaren satamaan. Norjan, Ruotsin ja Tanskan autot saapuvat Naantalin satamaan. Kaukaisimmat tulijat ovat tänä vuonna Englannista, jotka ovat Coles & sons ja B h Cecil. Heille kummallekin kertyy matkaa noin 3 300 kilometriä Härmään. Sveitsistä on myös tulossa useampi auto, joista yksi on ensimmäistä kertaa Power Truck Show’hun tulevan voWa Transporten ”Purple Rain” teeman mukaan maalattu auto.

Koko komeudessaan convoy on nähtävillä Lempäälän Teboil Pirkanhovissa. Sieltä matka jatkuu pitkänä letkana kohti Härmää. Hinausautot K. Sulinko pitää letkaa kasassa pilottiauton saattelemana Lempäälästä lähtien ja se johdattaa letkaa koko loppumatkan Härmään. Viimeinen pysähdys on Jalasjärvellä Jalastuulessa tänään torstaina noin kello 14.30 – 15.00, jossa letka kerätään vielä kerran kasaan ja kulkue lähtee vyörymään Härmään.

« Takaisin