Lauantaivieraita on Reijo Kivijärven maalaama kookas naivistinen työ.

Lauantaivieraita on Reijo Kivijärven maalaama kookas naivistinen työ.

Reijo Kivijärvellä laaja kesänäyttely

24.6.2020

Taiteilija Reijo Kivijärven perinnepiha Soinissa henkii vanhaa aikaa. Wanahan Ajan Päivistä tutussa ympäristössä sijaitsevan kotiateljeen myyntinäyttely jatkuu heinäkuun 26. päivään asti. Näyttely on avoinna joka päivä klo 12–19.

Kesänäyttelyn taulut ovat pääasiassa naivistisia töitä. Kansallisesti Reijo Kivijärvi tunnetaankin ensisijaisesti naivistisena maalarina. Näyttelyssä on mukana myös parisen kymmentä maisemamaalausta.  Esillä on nyt ennätysmäärä tauluja. Öljyvärimaalauksia on 72 ja lisäksi on vielä joitakin vedoksia.

Taiteilija Kivijärvi kertoi, että näyttelyssä on mukana muutamia tauluja, jotka eivät ole myynnissä. Kirkonpolttajan kahvitauko -maalaus on näyttelyssä lainassa. Esillä on lisäksi kuolinpesiltä Bukowskille ja Hagelstamille päätyneitä maalauksia, jotka Kivijärvi on sittemmin ostanut itselleen takaisin.

Kevään korona-ajalla oli vaikutuksia taiteilijan työhön. Kivijärven mukaan alussa tuntui, että virta ei riitä, mutta kesää kohti mentäessä tilanne parani nopeasti. Lopulta töitä syntyi hyvällä vauhdilla. Aikaa on ollut tilaustöidenkin tekemiseen.

Kivijärvi on tyytyväinen, että kauppa on nyt lähtenyt hyvin käyntiin. Ihmiset ovat olleet kiinnostuneita ja ottaneet taiteilijaan yhteyttä. Naivismi näyttää kiinnostavan ihmisiä koronakevään jälkeen. Kansanomaiselle ja lempeälle huumorille on tilausta.

Poikkeusoloista huolestuneille Kivijärvellä on viesti. Alueella on tilaa. Tauluihin voi tutustua rauhassa. Kätteleminen, halaaminen ja pussaileminen on kiellettyä tänä kesänä, mutta lentosuukkoja voi lähettää.
 

« Takaisin