Parasta luomiskauttaan elävällä taiteilija Reijo Kivijärvellä on juhlanäyttely Soinin Wanahan Ajan Päivistä tutussa ympäristössä.

Parasta luomiskauttaan elävällä taiteilija Reijo Kivijärvellä on juhlanäyttely Soinin Wanahan Ajan Päivistä tutussa ympäristössä.

Reijo Kivijärvellä juhlanäyttely

24.6.2021

Taiteilija Reijo Kivijärvi aloitti vapaana taiteilijana 40 vuotta sitten, kun työt Turun telakalla loppuivat. Wanahan Ajan Päivistä tutussa ympäristössä avautunut perinteinen kesänäyttely on tänä vuonna myös taiteilijan uran juhlanäyttely.

Kivijärvi vietti lapsuutensa Evijärven Särkikylässä. Ennen taiteilijaksi ryhtymistä hänelle ehti kertyä kokemusta monenlaisista töistä eri paikoissa. Lapsuuden ajan kiinnostus piirtämiseen säilyi kuitenkin läpi vuosien.

Vuonna 1986 Kivijärvi päätyi Soiniin, josta löytyi punainen mökki, pihapiiri ja navettarakennus. Kotiateljeen valmistumisen jälkeen tuotteliaalla taiteilijalla alkoi työntäyteinen vaihe, jonka aikana ateljeen ikkunasta näkyi valo aina yömyöhään asti.

Reijo Kivijärvi tunnetaan erityisesti naivistisista töistään, mutta hän maalaa myös maisemia. Naivistit Iittalassa -näyttelyt toimivat ponnahduslautana taiteilijan uralla. Kivijärven töitä on ollut esillä kymmenissä näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Soinin näyttelyssä pääosassa ovat naivistiset taulut. Suurin osa tauluista on uusia, mutta mukana on teoksia uran alkuvuosiltakin. Kesän aikana näyttely elää, koska pienempiä tauluja saa heti mukaan, jos kauppoja syntyy. Kivijärvi täydentää näyttelyä koko ajan.

Kivijärvi on kesän aikana tauluillaan mukana kotinäyttelyn lisäksi Soinin Kuninkaantuvalla, Iittalassa, Varkaudessa ja Sauvossa. Tulevaisuudessa Kivijärvi aikoo keskittyä pelkästään kotiateljeen näyttelyyn.

Myyntinäyttelyyn voi tutustua joka päivä klo 12–19 aina 25.7. asti. Taideateljee Kivijärvi löytyy osoitteesta Keskisentie 181, Soini.

« Takaisin