Rata-ajon V1600 -luokan molemmat SM-finaalit kurvaillaan Botniaringillä tulevana sunnuntaina iltapäivän aikana.

Rata-ajon V1600 -luokan molemmat SM-finaalit kurvaillaan Botniaringillä tulevana sunnuntaina iltapäivän aikana.

Rata-ajon SM-pisteet jaossa tulevana viikonloppuna Jurvan Botniaringillä

10.6.2015

Rata-ajon V1600 -luokan molemmat SM-finaalit kurvaillaan Botniaringillä tulevana sunnuntaina iltapäivän aikana.

Rata-ajon SM-sarjan kauden toinen kisaviikonloppu kurvaillaan tulevana lauantaina ja sunnuntaina Jurvan Botniaringillä. Mukana ovat kaikki SM-sarjan kilpaluokat; V1600, Formula Ford, Legends, V8 Thunder ja Xtreme Race. Kaikkiaan kilpailijoita Botniaringille saapuu liki sata. Xtreme Race -starteissa virolaiskuljettajat kilpailevat oman maansa mestaruuspisteistä. SM-sarjassa kovassa nosteessa porskuttavaan V1600 -luokkaan on ilmoittautunut ennätykselliset 26 kuljettajaa.

  -V1600 luokassa oli jo kauden avauksessa Hämeenlinnan Ahvenistolla enemmän kuljettajia kuin viime kaudella. Botniaringille saatiin taas pari kuljettajaa lisää. SM-pisteet tuossa luokassa ovat todella tiukassa. V1600 -luokassa on paljon tasaväkistä kalustoa ja nuoria nälkäisiä kuljettajia. Nekin jotka vielä Ahvenistolla kärsivät kaluston ongelmista ovat nyt Botniaringiltä hakemassa isoja pisteitä, ennustaa kilpailutapahtumien johtaja Juha Hautala.

  SM-ratasarjassa on tällä kaudella jokaisessa kilpailussa oma nimikkoluokka. Kauden avauksessa Ahvenistolla mentiin V8 Thunder -luokan johdolla. Botniaringillä mennään V1600 -luokan merkeissä.

  -Rytmi menee niin, että muut luokat ajavat kisalähdöt sekä lauantaina, että sunnuntaina. V1600 -luokan molemmat finaalit vedetään Botniaringillä sunnuntaina iltapäivän aikana, Hautala tarkentaa.

 

Tapahtumia täynnä

  Lauantaina aamupäivällä ajetaan ”Ringillä” kaikkien luokkien aika-ajot ja iltapäivällä finaalilähdöt. Sunnuntaina on tiivis tahti. Extreme Race -luokka käynnistää kilpailut jo klo. 11:40.

  Legends-luokan lähtöihin on luvassa taas tuttua tungosta kun mukana on peräti 36 autoa. Legendsien finaalien seuraamisessa ei aika tule pitkäksi. Ohituksia tapahtuu kisan aikana kymmeniä ja mikä parasta mitaliryhmä selvittää välinsä yleensä vasta kalkkiviivoilla. Legendsit kurvaavat yhden finaalin lauantaina ja sunnuntaina ”kääpiöjenkit” rummuttavat kaksi kisalähtöä.

  Isojen koppiautojen puolella V8 Thunder -luokka on kasvanut jo reilun kymmenen auton temmellyskentäksi. Botniaringillä nähdään mitenkä Legendsien mestaruuden voittanut Seinäjoen Ossi Kumpula haastaa Mustangillaan Camaro-kuljettajat.

  -Sunnuntaina radalla riittää paljon nähtävää. Kilpailulähtöjen lisäksi taukojen aikana yleisöllä on mahdollisuus monsteriajeluun. Stunt Show on sitten kova juttu. Pietarsaarelainen David ”Dabba” Hjulfors pistää parastaan kahdella pyörällä ja välillä vain yhden pyörän varassa. Stunt-temppuja puolittain ammatikseen keikkailevan Hjulforsin temput eivät jätä ketään kylmäksi, tietää Hautala.

  SM-ajojen pääisännyydestä vastaava Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat on halunnut madaltaa katsojien kynnystä lähteä rata-ajoihin. Botniaringille on järjestetty molempina päivinä bussikuljetus radalle ja kisan jälkeen takaisin. Tapio Laen bussit lähtevät Vaasasta Jurvaan ja toinen reitti alkaa Isostakyröstä Seinäjoen kautta Jurvaan. Aikataulut löytyvät netistä; www.epua.fi

« Takaisin