Noormarkun UA:n Joni-Pekka Rajalalla on vitriinissä jo 40 SM-mitalia ja jahti jatkuu Botniaringillä nyt lauantaina.

Noormarkun UA:n Joni-Pekka Rajalalla on vitriinissä jo 40 SM-mitalia ja jahti jatkuu Botniaringillä nyt lauantaina.

Rallicrossin SM-sarja puolimatkan krouvissa Botniaringillä

5.7.2018

         Rallicrossin SM-sarja puolimatkan krouvissa Botniaringillä

 

Rallicrossin SM-sarjan kuluvan kauden kolmas osakilpailu otellaan Jurvan Botniaringillä tulevana lauantaina 7. heinäkuuta. Lauantain kahinat ovat ”Ringin” historian ensimmäiset SM-tasoiset rallicross-kisat.

  Rallicrossin SM-sarjan viiden osakilpailun turneen keskimmäinen koitos tarjoaa tasapuoliset olosuhteet kaikille kilpailijoille. Kenelläkään kuljettajalla ei ole isommin tuntumaa rataan viikonloppuna käytössä olevilla SM-sarjan kalustoilla.

  Kotiradakseen ”Ringiä” tosin voi kutsua muutama kuljettaja, kuten Super Car -luokan pistejohdossa Jurvaan saapuva Jalasjärven Jukka Lautamäki.

 

Perttula haastaa Rajalan

  Super Car -luokan hallitsevaa mestaria Atro Määttää ei ole tällä kaudella radoilla näkynyt, joten titteli on muille avoin. Lautamäen jälkeen pistetaulukossa lähietäisyydellä kärkkyvät rc-konkari Ari Perkiömäki ja Saab-kuljettaja Mikko Ikonen.

  Kaksivetoisten puolella SRC-luokan hallitseva mestari Joni-Pekka ”Jonttu” Rajala on piikkipaikalla, mutta Rajalan tuntumassa kärkkyvät tasapistein Kauhavan Mika Perttula ja viime kauden hopeamitalisti Henri Haapamäki.

  Autokrossi-luokka on tällä kaudella mennyt selvästi Juha Rytkösen nimiin, mutta muiden mitaliehdokkaiden kohdalla on tasaisempaa.

 

Ringin kunkut

  Ketä ovat Ringin ensimmäisen rc-kisan kunkut, se selviää tulevana lauantaina kun alkuerillä klo 09:00 käynnistyneet SM-karkelot ovat edenneet finaaleihin, joihin isketään kiinni 16:30 aikoihin. Ennen finaaleja, noin klo 15:00 ajetaan semifinaalit.

  Super Car, SRC ja Autokrossi -luokkien lisäksi Botniaringin rc-radalla mestaruuspisteistä ajavat myös Crosskart-kuljettajat.

  Eikä rallicross maakunnassa lopu, vaikka lauantai kääntyy seuraavalle vuorokaudelle. Kauhajoen Sotkassa päästellään sunnuntaina rallicrossin FinRX -kesäsarjan toinen osakilpailu, joka käynnistyy sunnuntaina 8. heinäkuuta klo 11:00.

 

Teksti: JiiVee Korpela

Kuva: Toni Ollikainen

« Takaisin