Kauhajoen Jere Tikka (keskellä) varmisti jo edellisessä SM-osakilpailussa Hyvinkäällä Autokrossiluokan Suomen mestaruuden voittamalla myös kyseisen osakilpailun. Hänen saldonsa kaudelta oli siis neljä kisaa ja neljä voittoa. Hyvinkäällä kärkikolmikon täydentävät Tuomas Venäläinen (vas) ja Mika Liimatainen.             Kuva: Toni Ollikainen

Kauhajoen Jere Tikka (keskellä) varmisti jo edellisessä SM-osakilpailussa Hyvinkäällä Autokrossiluokan Suomen mestaruuden voittamalla myös kyseisen osakilpailun. Hänen saldonsa kaudelta oli siis neljä kisaa ja neljä voittoa. Hyvinkäällä kärkikolmikon täydentävät Tuomas Venäläinen (vas) ja Mika Liimatainen. Kuva: Toni Ollikainen

Rallicrossin SM 2022 päätinkiin lauantaina Honkajoella

14.9.2022

Karisamuli Korpela

Kuluvana kautena yhä enemmän ja enemmän suuren yleisön tietoisuuteen iskostuneessa Rallicrossin SM-sarjassa ollaan loppusuoralla kuvaannollisesti ennen ruutulippua. Takana on neljä osakilpailua (Jalasjärvi-Joensuu-Oulu-Hyvinkää) ja ensi lauantaina sarja päätetään Honkajoen Pesämäellä. Hyvinkään osakilpailun jälkeen sarjan luokista etu- tai takavetoisille tarkoitetun Autokrossin Suomen mestari on jo kuulutettu ja hän on kauhajokelainen Jere Tikka. Luokan muista mitaleista käydään vielä kovaa taistelua Honkajoella, tosin Tikan takana pistetilaston seuraavina totista kalvanvääntöä käyneet Ypäjän Tuomas Venäläinen ja Jyväskylän Mika Liimatainen ovat etulyöntiasemassa muihin verrattuna.

Juhliiko Lahti näissä keimeissä

Takavetoisten ja edellistä isompilohkoisten vapaasti hengittävien SRC -luokassa (Super-rallicross) on mestaruus vielä avoin, mutta parhaiten sen saalistamisessa on aiemmissa osakilpailuissa kunnostautunut ja näin mukavan luokkajohdon itselleen rakentanut Nokian Olli Lahti. Hänellä on 18 pinnan etumatka kakkosena vaanivaan Heinäveden Ville Mikkoseen ja rapiat enemmän Kokemäen Ari Saloseen sekä lajin yhteen konkariin, Sipoon Cristian Jenseniin, joista jälkimmäiset etunenässä käyvät kisaa SM-pronssista. Mutta, mutta. Kun kyseessä on Pesämäki, voi tulevana lauantaina luokan podiumin korkeimmalle nousta Porin Joni-Pekka Rajala, joka on tottunut voittamaan kyseisellä radalla. Jos hän sen tekee, menevät myös luokan sertifikaatit ainakin SM-pronssin suhteen tarkkaan syyniin.

Liimatainen Super Carìn piikissä

Mika Liimatainen on kuluvallakin kaudella kunnostautunut myös Super Car -luokassa, joka on aikoinaan pyhitetty turboahdettujen nelivetoisten kuljettajien temmellyskentäksi. Viime vuoden SM-hopeamitalistin saldo ennen Pesämäkeä on tasan sata pistettä ja sillä hän on pistetilaston piikissä. Puolustava mestari, Härmän Jere Kalliokoski on toisena 84 pisteellä ja Vammalan Henri Haapamäki kolmas 81 pisteellä. Jotain sanottavaa tuohon tilanteeseen voi ainakin himmeimpien mitalien suhteen olla myös pistetilaston seuraavilla eli Antti Suutarisella ja Jari Putkisella. Pistetilaston kuudentena majaileva Jalasjärven Ari-Pekka Niemi voi olla kauden päätöskisan Musta Hevonen, mitä tulee pytyn korkeuteen. Toisaalta noinkohan pojasta polvi parempi, eli Iivari on pistetilanteessa seitsemäntenä samoilla luvuilla isänsä kanssa.

« Takaisin