Timo Laurila esittelee japanilaisen Toshiyuki Fukudan suunnittelemia luonto-kuosi pellavatuotteita.

Timo Laurila esittelee japanilaisen Toshiyuki Fukudan suunnittelemia luonto-kuosi pellavatuotteita.

Raikkaita kevään uutuuksia Jokipiin Pellavan valikoimissa

12.5.2016

Timo Laurila esittelee japanilaisen Toshiyuki Fukudan suunnittelemia luonto-kuosi pellavatuotteita.

Taisto Järvinen

Perinteinen ajatusmalli, että pellavatuotteet ovat harmaita, ei pidä paikkaansa. Viimeisten noin kymmenen vuoden aikana värit ovat tulleet voimakkaasti kotimaassa valmistettuihin pellavatekstiileihin. Tämän kevään uudet kuosit ovat ehkä edelleen aikaisempaa raikkaampia ja pirteämpiä.

Jokipiin Pellava Jalasjärvellä on vuonna 1920 perustettu perheyritys, jonka arkea on valmistaa suomalaisia sauna-, pöydänkattaus- ja keittiötekstiilejä pellavasta.

Toimitusjohtaja Timo Laurila sanoo kevään kuoseissa olevan värikylläisyyttä moneen makuun.

  • Kaikki värit ovat mahdollisia pellavatekstiileissä. Asiakkailla on siten valinnanvaraa, ja he osaavat yhdistellä taitavasti värejä ja sisustaa koteja. Tuotteissamme on yksinkertaisempaa graafista designia ja toisaalta koristeellisempaa ja värikkäämpää esimerkiksi kukka-aiheita.
  • Tekstiiliala elää uutuuksista, niinpä uusia tuotteita tuodaan markkinoille joka kevät ja joka syksy. Kaikki tuotteemme on tehty käytettäviksi, ei koristeiksi.

Eläinaiheita ja kerroksia

Uusi suunnittelija Jokipiin Pellavan kuoseissa on japanilainen Toshiyuki Fukuda. Hän on jalasjärveläisyrityksen ensimmäinen ulkomainen suunnittelija.

  • Fukuda on suuri suomalaisen luonnon ystävä, joten luonto näkyy hänen töissä. Toinen hänen kuoseistaan on lintuaihe ja toinen karhu-kuosi. Linnut-sarjasta on keittiöpyyhe ja kaitaliina. Tuotteita on viisi eri väriä. Iso sileä kylpypyyhe -Karhu on saanut aikaan erikoisen paljon kiinnostusta.
  • Toinen mielenkiintoinen uutuuskuosi on Tuula Vilénin Seitsemäs kerros, josta on pefletti, laudeliina, saunatyyny, kylpypyyhe ja käsipyyhe, valottaa uutuuksia Päivi Pikkutupa.

Uusien sarjaan luetaan myös Tuula Vilénin Loikka-saunatyyny, pefletti ja laudeliina -sarja. Lisäksi on Maininki -saunasarja, jossa normaalien saunatekstiilien lisäksi erikoisuutena on lämpökäsitellystä lepästä valmistettu saunamittari.

Lapsille ja lapsenmielisille ovat uusi Loikka -tuoteperhe sekä Misse- ja Moppe-, kissa- ja koira-aiheiset isot ja pienet pyyheliinat kirkkaissa väreissä. Tulossa uutuutena on vielä traktori-pyyheliina. Kuluvan sesongin juttu on myös yo-lakkibrodeerauksella varustettu pyyhe.

Yksi kestosuosikkien kärkituotteista on vain tehtaanmyymälässä myynnissä olevat, uudistuneet ja lisää uusia versioita saaneet ”pohojalaaset” pyyheliinat, joiden nimikoinnissa on mm. muori, vaari, paappa, käret, naama, mukula, natiaanen jne. Aluksi kolmella pyyheliinalla käynnistynyt tuotanto käsittää nyt yleisön pyynnöstä noin 20 eri tekstillä varustettua käsipyyhettä.

Samaan sarjaan voidaan lukea 75x50 cm pellava-frotee -kylpymatto, jonka imukykyä on ihasteltu, ja saunatonttukuosi iskee tietenkin edelleen.

Pellavan ote pitää

Pellavatuotteet sen kun paranevat käytössä, ja senhän useimmat tietävät. Myös pellavatuotteiden suosio paranee, ja se on huomattu Jalasjärvellä. Jokipiin Pellavan tuotteiden menekki kasvoi viime vuonna sekä myymälä- että yritysmyynnissä. Seuraava iso tapahtuma tehtaanmyymälässä on Poistopäivät 16.-18.6. Tällöin myydään todella edullisia, valikoimista poistettuja pellavatuotteiden eriä.

  • Olemme mukana Seinäjoen Asuntomessuilla monessa kohteessa, etenkin saunatekstiileillä. Muutenkin Seinäjoen superkesän uskomme tuovan meille asiakkaita merkittävästi. Myös Härmän Kuntokeskuksen outlet -tapahtumassa olemme mukana.
  • Tehtaanmyymäläämme odotamme vilkasta kesää. Kesäkuussa on tulossa keskimäärin yksi bussi matkailijoita päivittäin. Heinäkuu on enemmän perheiden aikaa, ja elokuussa busseja liikkuu jälleen melko usein.
  • Matkailijoilla on mahdollisuus tehdaskierroksille, ja nähdä aidosti pellavatuotteiden valmistus kotimaassa, Timo Laurila sanoo.

Yhteystiedot:

Jokipiin Pellava Oy

Pellavatehtaantie 35

61280 Jokipii

010 839 4500

www.jokipiinpellava.fi

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin