Sami Pasasen ja Roope Kuivasmäen suosikkeja poluille ja monimuotoisiin maastoihin ovat täysjoustomaastopyörät. Jäykkäperäiset maasturit ovat vaihtoehtoja hieman helpommille reiteille.

Sami Pasasen ja Roope Kuivasmäen suosikkeja poluille ja monimuotoisiin maastoihin ovat täysjoustomaastopyörät. Jäykkäperäiset maasturit ovat vaihtoehtoja hieman helpommille reiteille.

Pyöräilyn suosio jatkaa kasvuaan

22.4.2021

Taisto Järvinen

Tuurin Pyörässä varustauduttu ajokauteen, silti pulaa on joistakin tuotteista

Pyöräilyn harrastajamäärien kasvu on valtakunnallinen, jopa maailmanlaajuinen ilmiö. Samansuuntaista viestiä tulee myös muiden ulkoliikuntamuotojen suunnalta. Pyöräilyn harrastajien lisääntyminen Suomessa on väkilukuun suhteutettuna lähes voimakkainta verrattaessa kehitykseen muualla maailmalla.

Tuurin Pyörä Ky:n yrittäjä Sami Pasanen allekirjoittaa pyöräilyn harrastajamäärien hyvän kehityksen. Myönteistä pyöräilyn suosion kasvussa on sekä ihmisten omaehtoisen kuntoilun lisääntyminen että aktivoitunut kaupankäynti pyöräliikkeessä.

  • Kolmivuotisen yrittäjyyteni aikana ei tämän tason kysyntää ole ollut. Kauppa on käynyt hyvin jo maaliskuun alusta saakka. Maaliskuun kaupankäynti oli puolet parempi kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Kiva on todeta, että pyöräilyn pariin tulee uusia harrastajia ja kokeneemmat pyöräilijät päivittävät kalustoa, välineitä ja varusteita.
  • Tuurin Pyörän myyntiä ovat vauhdittaneet etenkin jäykkäperäisten maastopyörien ja gravel -pyörien hyvä kysyntä. Myös sähköavusteisten pyörien kysyntä on edelleen kasvussa, kuten myös ns. kaupunkimallin pyörien. Kevyitä maantiepyöriä hankitaan verraten vähän, mutta niitäkin löytyy.

Polkupyörän hinta on ikuisuuskysymys. Aktiivipyöräilijä panostaa laatuun ja on valmis maksamaan huippuluokan ajopelistä useita tuhansia euroja. Hieman vähemmän pyöräilyyn innostuneen uuden pyörän investointi on keskimäärin hintahaarukassa 800 -1500 euroa, jolla saa jo lähes kisaluokan ajopelin.

Tuurin Pyörän valikoimista löytyy vielä toistaiseksi ratkaisu lähes jokaiseen pyörän tarpeeseen. Tarjolla on täysjoustomaastureista jopa noin 6000 euron kisakireisiin pyöriin saakka. Liikkeen valikoimissa ovat pyörämerkit Whyte, Rocky Mountain, Kona, Helkama ja Giant.

Iso lovi tavarantoimituksissa

Tehtaita ympäri maailmaa on ollut suljettuna koronapandemian johdosta. Tuotannon katkokset näkyvät nyt myös polkupyörien sekä niiden osien ja varusteiden sektorilla. Sami Pasanen sanoo, että pyöriä on vielä kohtuullisesti myymälässä, mutta ihan kaikkea ei enää talosta löydy.

  • Olen ostanut ennakoita kohtuullisen hyvin, ja pyöriä on vielä tulossa, mutta alkuunkaan kaikkea ei ole saatavana. Esimerkiksi voimasiirron tavaraa, takavaihtajia ja rataspakkoja on aika heikosti markkinoilla. Tilanne vaikeuttaa ennen kaikkea huoltotoimintaa ja varaosakauppaa, jotka ovat merkittävä osa yritystoimintaani.

Pyörän varusteita, kuten kypäriä, satuloita, ketjuöljyjä, sekä ajovarusteita, asuja, hanskoja, sukkia ja vastaavia on vielä kohtuullisesti.

  • Kannattaa muistaa, että palvelumme kuuluvat myös neuvonta ja ohjeet, jotta pyörä pyörii hyvin ja sillä saa miellyttäviä ajokokemuksia.
  • Pyörää voi muokata ja sen ergonomiaa voi muuttaa helpommin ajettavaksi hyvin pienillä toimenpiteillä. Esimerkiksi satulan ja ohjaustangon säädöillä voidaan ajaminen saada miellyttävämmäksi. Myös pyörän rungon oikea koko on oleellisen tärkeä asia, Sami evästää.

Mielenkiinnosta pyöräilyyn

Tuurin Pyörän liikkeessä reilun kuukauden asiakkaita palvellut Roope Kuivasmäki tuli pyöräliikkeeseen kesätöihin kiinnostuksesta pyöriin ja pyöräilyyn. Maastopyöräilyn aktiiviharrastajana hän haluaa syventää alan tuntemusta myös tekemisen kautta.

Rakennusalalla toiminimiyrittäjän pestiä hoitava Roope tykkää tehdä hetken erilaista työtä.

  • Ensinnäkin tykkään touhuta pyörien parissa. Toisekseen asiakaspalvelu ja myyntityö ovat lähellä sydäntä.
  • Tuurin Pyörässä tarjoutui erinomainen tilaisuus lisätä tietämystä pyöristä ja pyöräilystä lajina. Samalla saa käytännön kokemusta. Mikäpä olisi sopivampaa tässä tilanteessa kuin palvella asiakkaita ja oppia alaa tekemällä työtä.

Roope Kuivasmäen vinkkejä pyöräilyn harrastajille on valita itselle oikeankokoinen ja ajoreiteille sopiva pyörä sekä pitää ajopeli puhtaana, öljytä ketjut riittävän usein ja pitää renkaissa oikeat ilmanpaineet.

Tuurin Pyörä Oy

Alavudentie 516

63600 Tuuri

044 231 8803

tuurinpyora.fi

« Takaisin