Kyläkaupan Tavarapuodin etupihalla olevasta kaupasta voi hankkia monenlaisia lahja- ja käyttöesineitä.

Kyläkaupan Tavarapuodin etupihalla olevasta kaupasta voi hankkia monenlaisia lahja- ja käyttöesineitä.

Puunkantokori pitää pintansa

2.12.2015

Kyläkaupan Tavarapuodin etupihalla olevasta kaupasta voi hankkia monenlaisia lahja- ja käyttöesineitä.

Taisto Järvinen

Markku Jäniskankaan korikauppa Kyläkaupan Tavarapuodin pääsisäänkäynnin edessä toimii marraskuun puolivälin tienoilta jouluun tai jopa vuoden loppuun saakka. Tutuksi on korikauppa ehtinyt monelle tulla, kun Jäniskankaan koreja nyt 25. kerran myytävänä Tuurissa jouluntienoilla. Koreja on Tuurissa ollut tarjolla myös monen kesäsesongin aikana.

Markku Jäniskankaan kauppa on moni-ilmeinen lahja- ja käyttötavarakauppa. Korit toki ovat edelleen ykköstuotteita.

  • Koreihin on tullut uutuuksia, ja vuosien mittaan myös uudempia materiaaleja. Pärekori on silti pitänyt pintansa, joskin muovikorien suosio on noussut lähes samoihin. Pärekori on monille periaatteellinen juttu. Suosikkeja ovat etenkin pärekorit, joiden pinta on petsattu tai poltettu.
  •  Korityypeistä ja malleista on puunkantokori edelleen suosituin. Lähes kaikissa pientaloissa on nykyisin tulipesä, niinpä koreja tarvitaan klapien tuomiseen sisälle. Puunkantokoreista on useita malleja.
  • Korit ovat hyvä ratkaisu moneen muuhunkin käyttöön. Kori sopii esimerkiksi kauppareissulle.
  • Muovikorien vahvuus on pitkä käyttöikä. Vanerikori ja pajukori käyvät moneen tarkoitukseen. Koreista on monia värivaihtoehtoja, kuten musta, harmaa, ruskea ja valkoinen, Markku Jäniskangas sanoo.

Korintekijöitä Pomarkun – Kankaanpään seudulta vielä löytyy, mutta ikämiehiä alkavat korintekijät olla.

Moni-ilmeinenlahjakauppa

Jäniskankaan kaupasta löytyy ratkaisu moneen lahjapulmaan. Tietokoneita ja muuta uudemman ajan tavaraa ei ole tarjolla, mutta käsintehtyjä kotimaisia tuotteita on niidenkin edestä.

Lahjavinkeiksi lapsille Jäniskangas ehdottaa keinuja, puuhevosia tai puutuoleja. Aidot alkuperäiset lampaantaljat ja lammastossut ovat sopivia naishenkilöille. Isännille käyvät puukorit, että takat pysyvät talvella lämpiminä. Linnuille on tarjolla lintulaudat ja kauralyhteet. Koko perheen lahjoiksi joulusaunaan sopivia ovat sitomalla tehdyt vihdat, vaikka vain tuoksun johdosta.

Taikinasaaveja on edelleen tarjolla. Samoin on rottingista valmistettuja riippukeinuja, tuoleja ja pöytiä vaikka tulevaa kesää ajatellen.

  • Pikkupakkasia tässä odotellaan ja oikeaa talvea. Sellainen sää olisi meidän tavaralle hyvä myyntimies, kiteyttää Markku.

« Takaisin