Dallapen 90-vuotisjuhlakorserttikiertue poikkeaa Pukkilansaaressa 11.6.

Dallapen 90-vuotisjuhlakorserttikiertue poikkeaa Pukkilansaaressa 11.6.

Pukkilansaari avaa Jorma Kääriäisen tahdeilla

4.6.2015

Taisto Järvinen

Dallapen 90-vuotisjuhlakorserttikiertue poikkeaa Pukkilansaaressa 11.6.

Etelä-Pohjanmaan vanhin tanssilava Pukkilansaari Isokyrössä avaa kesäkauden ensi launataina 6.6. jolloin musiikista vastaa Jorma Kääriäinen ja Yhden Tähden orkesteri.

Alkukesän huipentuma ja hieman tavanomaisesta poikkeava tapahtuma Pukkilansaaressa on 11-miehisen Dallapen konsertti torstaina 11.6. kello 19.00. Dallapen solisti on Juha Hostikka.

Pukkilansaaren lavaa isännöivän Kyrön Voiman puheenjohtaja Asko Frusti sanoo Dallapen konsertin olevan yksi orkesterin 90 -juhlakiertueen esiintymisistä. Konsertin järjestelyissä on mukana myös Isokyrön kunnan kulttuuritoimi.

- Dallapen esiintyminen Pukkilansaaressa on ns. istumakonsertti, kun kaikille pyritään järjestämään konsertin aikana istumapaikat. Konsertti-iltana ei tanssita. Tilaisuuteen odotetaan noin 500 kuulijaa.

- Dallape esittää orkesterin koko 90 -vuotisen uran menestyskappaleita. Konsertti on samalla Isokyrön kunnan kulttuurikesän avaustapahtuma.

Pukkilansaaren avajaistansseihin ensi lauantaina Asko Frusti sanoo tavoitteena olleen heti kärkeen yksi maan vetovoimaisista artisteista, ja siinä on myös onnistuttu.

Pukkilansaaressa järjestetään kesän aikana yhteensä seitsemät tanssit. Esiintyjien listalla on mm. nimet Teuvo Oinas, Mervi Kovero, Pekka Niskan Pojat, Heikki Koskelo ja Helmenkalastajat.

Saaressa järjestetään lisäksi Bluesfestarit ja viisi häätapahtumaa.

 

Lava kunnossa

Vuonna 1948 toimintaan valjastettu Pukkilansaaren lava on nähnyt tuulet ja tuiskut. Joskus ovat kevättulvat tehneet saaressa pahaa jälkeä, mutta aina on talkootyö toiminut ja lava kunnostettu.

Alkanutta kesää varten on Pukkilansaaren paikoitusaluetta laajennettu, kun savusukelluspaikka on nyt parkkialueena. Jokiranassa on yhtenäinen paikoitusalue ja sinne sopii matkailuajoneuvoja aikaisempaa enemmän.

Lavan kahvion katto on uusittu ja vanha historiallinen ”hyysikkä” on hajotettu. Saaren länsipää on kokenut myös muuta ehostusta.

- Puffetti on avoinna, B-oikeudet on tarjolla ja lossi mantereelta saareen kulkee aina, kun joku haluaa tulla tai mennä, vihjaa Asko Frusti.

« Takaisin