Lexus Vaasa tarjoaa asiakkailleen laatua ja luotettavuutta. Niko Puska ja Jan Boström uuden Lexus RX 450h:n vierellä. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Lexus Vaasa tarjoaa asiakkailleen laatua ja luotettavuutta. Niko Puska ja Jan Boström uuden Lexus RX 450h:n vierellä. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Premium-tason Lexus-edustus rantautuu Vaasaan

27.10.2016

Lexus Vaasa tarjoaa asiakkailleen laatua ja luotettavuutta. Niko Puska ja Jan Boström uuden Lexus RX 450h:n vierellä. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Jussi Mustikkamaa

Uusien Lexus-merkkisten autojen edustus on alkanut Rinta-Joupin Autoliike Oy:llä Vaasassa. Marraskuun alussa myynnin ja huollon toiminta alkaa virallisesti, kun merkin tilat on saatu valmiiksi.  Aiemmin Lexus-edustus oli vain yhdellä toimijalla Helsingissä, mutta nyt merkki leviää useampaan eri kaupunkiin Suomessa.

– Helsingin Kaivoksela oli aiemmin ainoa uusien Lexuksien myyntipaikka, ja nyt myynti laajenee Vaasaan, Raisioon, Tampereelle, Jyväskylään ja Ouluun, Rinta-Joupin Autoliikkeen Vaasan myyntijohtaja Niko Puska kertoo.

Rinta-Joupin Autoliike Oy:n Lexus-myynti on siis Vaasan toimipisteellä. Lexuksen saaminen edustukseen vaati edustajalta merkittäviä toimenpiteitä, sillä merkki vaatii tarkat kriteerit myynti- ja huoltotoiminnalta.

– Koulutimme henkilökuntamme siihen palvelutasoon, joka Lexukselta vaaditaan, samoin myös huollon pitää vastata vaatimuksia. Lisäksi tulee Lexus-asiakkaillemme oma lounge-tila, Niko Puska sanoo.

Lexus Vaasan automyyjä Jan Boström lähtee myymään Lexusta asiakkailleen erittäin myönteisellä mielellä.

– Näen tämän kaltaiselle laatutasolle olleen jo pitkään kysyntää Vaasassa. Meillä on täällä paljon korkeasti koulutettuja ihmisiä, jotka ymmärtävät tekniikan päälle. Lexuksen hybriditekniikka on sellaista, jossa on laatua ja luotettavuutta, Boström toteaa.

Puska ja Boström uskovat, että Vaasan seudulla on Lexuksen myyntimenestykseen patoutunut tarve, sillä kiinnostusta ja ostajia on hybridiautoille ollut jo hyvin, vaikka edustus on virallisesti vasta alkamassa.

Lippulaivana Lexus RX 450h

Yhtenä selkeänä Lexus-huippumallina on myynnissä Lexus RX 450h, joka on premium-tason maasturi. Toinen huippupään tuote on Lexus LS 600h, joka on neliveto sedan.

– RX on maasturi, joka on hieman korkeampi, ja LS on enemmän limousine-tyyppinen edustusauto, Jan Boström kertoo.

Lexus-rivistössä on edustettuna Vaasassa eri malleja, joiden hintaluokat ovat 30000 ja yli 200000 euron välillä. Uudet Lexukset ovat lähes poikkeuksetta hybridi-moottorilla varustettuja, eli voimana on sekä polttomoottori että akkukäyttöinen sähkömoottori.

– Lexus on lähes yleensä aina hybridi, joitakin coupe-mallisia tehokkaita 500 hevosvoimaisia urheiluautoja on pelkästään bensaversiona, Boström lisää.

Lexus on alusta loppuun premium-luokan tuote, joka säilyttää arvon ja merkki tunnetaan myös hyvästä luotettavuudesta vuosien käytön jälkeen, joten se kiinnostaa myös jälleenmyyjiä.

– Premium-ajattelu on sekä laadussa, materiaaleissa, palvelussa että jälkimarkkinoinnissa. Lexuksen tullessa huoltoon on aina tarjolla sijaisauto, Jan Boström kertoo.

« Takaisin