Kansainvälinen Nordic King ravataan juhannuksena Power Parkissa Härmässä.

Kansainvälinen Nordic King ravataan juhannuksena Power Parkissa Härmässä.

Powerpark ravirata valmiina Juhannukseen

20.6.2019

Tonin Ravikatsaus

Raviurheilun kansainvälinen Nordic King ravataan PowerParkissa Härmässä kolmen päivän mittaiseksi juhannusravitapahtumaksi tänään torstaista lauantaihin. Juhannusjuhlaa jatketaan juhannusaattona ja -päivänä PowerParkin huvipuiston puolella eturivin artistien tahdittamana yömyöhään.

Monipuolisen Nordic Kingin uusi ravipäivä torstai käsittää aloittelevien hevosten sarjoja, monté-lähdöt suomenhevosille ja lämminverisille sekä ponilähtöjä. Perjantaina juhannusaattona vuorossa ovat PowerParkin erikoisuus Tuplawoltti, kylmäveritammojen kansainvälinen maili 15 000 euron ykköspalkinnolla ja Nordic Kingistä karsittujen kylmäveristen lähtö.

Nordic Kingin pääkilpailuna ravattavan kansainvälisen Nordic Kingin finaali 50 000 euron ykköspalkinnolla on ohjelmassa totutusti lauantaina juhannuspäivänä, jolloin lämminveriset mittelevät paremmuudestaan 20 000 euron ykköspalkinnosta Käyttöauto-maililla 75-kierroksen yhteydessä.

- Kolmen päivän ravitapahtumalla haluamme tarjota entistä enemmän ja monipuolisempaa raviurheilua juhannuksena, jolloin myös koko perheelle on elämyksiä huvipuistosta ja tähtiesiintyjistä raviurheiluun. Samalla voimme laajentaa hevosten kilpailumahdollisuuksia suurtapahtumassamme, Pekka Lillbacka Nordic Kingin ideoija sanoo.

Viime vuonna Nordic Kingin vei Risto Tupamäen ohjastama Costello, joka piti muut kotimaiset sekä norjalaiset että ruotsalaiset haastajat takanaan. Ville Herttuan valmentaman Costellon voittoaika Suomen nopeimmalla kylmäverihevosten radalla oli 1.19,3a ja se on kylmäveristen rataennätys PowerParkissa. Kaikkiaan neljä hevosta alitti finaalissa 1.20 ajan, joten jo nyt on selvää, että ennätykset ovat jälleen vaarassa, kun juhannuksena lähtöauton takana ovat maailman kovimmat kylmäveriset PowerParkin huippunopealla radalla.

PowerParkin huvipuistossa juhannuksen pääesiintyjä on suomalaisen rockin ikoni Eppu Normaali, joka nousee lavalle juhannusaattoiltana.

Kolmipäiväisen juhannusravitapahtuman areena PowerParkin ravirata palvelee yleisöä ja kilpailijoita jatkossa entistä paremmin. Loppukaarteeseen on noussut yleisöravintola Kurvikievari ja kiinteä radan äänentoisto valmistuu kesäksi.

- Olemme jatkaneet rata-alueen kehittämistä suunnitelmien mukaan ja nämä parannukset mahdollistavat alueen entistä monipuolisemman käytön erilaisissa tapahtumissa, Lillbacka uskoo.

- Olette lämpimästi tervetulleita Suomen nopeimmalle kylmäveri raviradalle, Lilbacka lisää.

« Takaisin