Marko Mäkelä tietää, että loma-asunnolle saa huomattavasti lisää mukavuuksia aurinkosähkö- ja nestekaasujärjestelmien avulla.

Marko Mäkelä tietää, että loma-asunnolle saa huomattavasti lisää mukavuuksia aurinkosähkö- ja nestekaasujärjestelmien avulla.

Positiiviset näköalat sävyttävät keväällä rautakaupan ilmettä

4.5.2016

Marko Mäkelä tietää, että loma-asunnolle saa huomattavasti lisää mukavuuksia aurinkosähkö- ja nestekaasujärjestelmien avulla.

Taisto Järvinen

Puutarhamyymälän avautuminen tuo tutun lisäruiskeen Rautia Ähtärin kaupankäyntiin

  • Merkittävää tämän päivän tilanteessa on ihmisten aktivoituminen kevään tulon myötä. Meidän liikkeessä näkyy monella sektorilla asiakkaiden virkeä liikkuminen ja kaupallisesti aktiivinen asenne.
  • Osaltaan tilanteeseen vaikuttaa liikkeessämme talven aikana tehty uudistuminen, valoisampi ja avarampi liiketila sekä selkeämpi tuotteiden sijoittelu. Puutarhamyymälän avautuminen on myös merkittävä tekijä, joka saa ihmiset liikkeelle.
  • Myönteiset uutiset talouden elpymisestä ovat myös osatekijä positiivisempaan asenteeseen, Rautia Ähtärin kauppias Marko Mäkelä pohtii.

Totta on, että monet ovat siirtäneet ja siirtäneet esimerkiksi kodinkunnostushankkeita ja joitakin kodin investointeja taantumatoitotuksen vaikutuksesta. Jossakin vaiheessa paikat kotona pitää kuitenkin kunnostaa, jotta peruselementit; tietty viihtyisyys ja asumisen taso kotona säilyvät. Kesä 2016 on näin ollen hyvä aika toteuttaa unelmia ja saattaa kodin rästityöt maaliin.

Puutarhamyymälä on ajan tasalla

Rautia Ähtärin puutarhamyymälä avataan ensi perjantaina kansallisen mökkipäivän merkeissä. Myymälässä on toki kauppaa jo tehty ja tehdään myös helatorstaina, jolloin puutarhapuoli on avoinna kello 10-16.

  • Puutarhamyymälässä on ajantasaiset ja monipuoliset piha- ja puutarhatuotteiden ja tarvikkeiden valikoimat. Myymälästä löytyy paikallisia ja maailmanlaajuisia brändejä sekä laadukkaat kasvit lähipuutarhoilta. Kasvien lisäksi löytyvät työvälineet, lannoitteet ja pihan rakennustarvikkeet saman katon alta. Ammattitaitoiselta henkilökunnaltamme saa asiantuntevat neuvot samaan kauppaan, Marko Mäkelä kiteyttää.

Puutarhamyymälän vastaava Tanja vahvistaa käsityksen aktiivisuudesta ja innostuksesta puutarhaa ja sen tuotteita kohtaan. Niinpä monet haluavat kokeilla erilaisia ratkaisuja ja tuotteita puutarhaan. Tanja voi tehdä tarvittaessa myös puutarhasuunnitelman.

  • Hyvä suunnittelu on toteutuksen perusta ja tie optimaaliseen lopputulokseen.
  • Puutarhamyymälän uutuuksista voisi mainita esimerkiksi omenapuiden entistä laajemmat valikoimat.
  • Täällä menestyvistä kasvilajikkeista on myymälässä erikoisuuksia. Havuista on tarjolla mm. siilikuusi ja pesäkuusi sekä puita ja pensaita, kuten riippapaju ja ranskanruusu.

Aurinkosähkö kiinnostaa

Aurinkosähköjärjestelmät ovat päivänpolttava asia. Lomamökeillä voidaan aurinkosähkön avulla ratkaista lähes kaikki muu, paitsi sähkölämmitys. Auringon avulla saatava sähkö on varteenotettava vaihtoehto myös vakituisen asunnon sähkön täydentäjänä.

Marko Mäkelä sanoo, että Rautia Ähtärillä on valmiudet hoitaa aurinkosähköjärjestelmät suunnittelusta asennukseen tai toimittaa asiakkaalle pelkät tarvikkeet.

  • Liikkeessämme on kaksi alan ammattilaista Timo ja Pasi. He hoitavat aurinkosähköasioita asiakkaan tarpeiden mukaan.
  • Aurinkosähkön kanssa voi lähteä pienestä järjestelmästä, ja sitä voi laajentaa tarpeiden mukaan. Mielenkiintoa aurinkosähköjärjestelmiä kohtaan lisää niiden alentunut hintataso eli se on useimpien saatavilla.

Yhteystiedot:

Rautia Ähtäri

Jokenkuja 4, 63700 Ähtäri

042 410 501

www.rautia.fi/ahtari

« Takaisin