Seinäjoen Mikko Pakari ottelee lauantaina Botniaringillä Porsche-luokan hopeatilasta ja tiimikilpailun mitalista.

Seinäjoen Mikko Pakari ottelee lauantaina Botniaringillä Porsche-luokan hopeatilasta ja tiimikilpailun mitalista.

Porsche-luokan mitalistit ratkotaan lauantaina Botniaringillä

9.9.2015

Porsche-luokan mitalistit ratkotaan lauantaina Botniaringillä

Seinäjoen Mikko Pakari ottelee lauantaina Botniaringillä Porsche-luokan hopeatilasta ja tiimikilpailun mitalista.

Rata-ajon Porsche GT3 Cup Challenge -sarjan kauden mitalistit ja muut menestyjät ratkotaan tuleva lauantaina 12. syyskuuta Jurvan Botniaringillä. Porsche-luokan tämän kauden päättävissä karkeloissa nähdään radalla lisäksi Legendsit ja V1600 -luokan autot. Kisat isännöi Team Botnia.

  Porsche-luokassa on kesän aikana ajettu neljänä viikonloppuna kahdeksan kilpailua. Pistetilanne ennen kauden päättäviä yhdeksättä ja kymmenettä finaalia on erittäin tiukka. Ainoastaan henkilökohtainen mestaruus on ratkennut Wasa GT3 Racingin Johan Westergårdille. Tiimien välisessä kilpailussa kaikkien mitalien osoitteet ratkeavat vasta Botniaringin finaaleissa.

  Henkilökohtaisella puolella Relaa Racingin stipendiaatti Seinäjoen Mikko Pakari on kiinni hopeamitalissa. Pakarin tiimipäällikkö Kauhajoen Raimo Niemi kärkkyy muutaman pisteen päässä pronssipallia tavoitellen. Seuraavilla sijoilla mitalin kannalta vielä hyvissä asemissa roikkuvat EKO Racingin Ari Laivola ja Wasa GT3 Racingin Dennis Nylund.

  Tiimikilpailussa piikkipaikalla ennen Botniaringin kilpailuja on Wasa GT3 Racing niukalla piste-erolla ennen Relaa Racingin tiimiä. Kaksi kirkkainta mitalia on näiden tiimein kuljettajien käsissä, mutta kovalla loppukirillä myös kolmantena majaileva EKO Racing voi nousta kirkkaampaan kastiin.

 

Päivän paketti

  Porsche-luokan kauden päätöskilpailu Botniaringillä on tiivis yhden päivän paketti. Lämmittelyt ja aika-ajon päästellään lauantaina heti yökasteiden kuivuttua ja ensimmäisiin kisalähtöihin päästään käsiksi jo ennen puolta päivää.

  -Tulevasta lauantaista on tehty tiukka paketti niin kilpailijoille kuin yleisöllekin. Kun hommat radalla käynnistyvät, niin sitten ei päivän aikana turhia taukoja pidetä, sanoo kilpailut johtava Teemu Syväoja.

  -Porschet, samoin kuin Legendsit ja V1600 -luokan autot ajavat kaikki kaksi kilpailua päivän aikana. Legendsit ja V1600 -luokka ovat jo sarjojensa mestarit ja mitalistit ratkoneet. Botniaringillä heillä on kuitenkin erityispanoksena arvokkaat palkinnot, joista kilpailevat kaikki luokkiin osallistuvat kilpailijat.

  Botniaringin kaikki palvelut ovat käytössä lauantaina kilpailujen aikana. Liput kisoihin maksavat 15 euroa. Alle 15-vuotiailta ei pääsymaksuja peritä. Myös varikko on avoinna yleisölle.

  Tulevan lauantain ratakisat ovat Botniaringillä ryhmäpelien kauden viimeiset kahinat. Myöhemmin syksyllä Ringillä päästellään vielä jokamiesluokan kilpailut.

 

Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

 

 

 

  

 

« Takaisin