Pohjois-Suomen Sähkön toimitusjohtaja Juha Lounatvuori sanoo numerovalaisimen olevan mainio valinta.

Pohjois-Suomen Sähkön toimitusjohtaja Juha Lounatvuori sanoo numerovalaisimen olevan mainio valinta.

Pohjois-Suomen Sähkössä tapahtuu

13.9.2018

Pohjois-Suomen Sähkön toimitusjohtaja Juha Lounatvuori sanoo numerovalaisimen olevan mainio valinta.

Tomi Olli

Seinäjoella sijaitsevassa Pohjois-Suomen Sähkössä järjestetään 13.-15.9  erittäin monipuoliset Valo- ja Lämpöpäivät. Myymälä on avoinna torstaina ja perjantaina kello 9-17 (asennustarvikemyynti kello 7-17) sekä lauantaina kello 9-13. Perjantaina on myös kahvi- ja pullatarjoilu.

Toimitusjohtaja Juha Lounatvuoren mukaan asiakkailla on päivien aikana mahdollisuus tehdä edullisia kauppoja sekä saada tietoa erilaisista sähköön ja sähkölaitteisiin liittyvistä asioista.

- Torstaina 13.9. on paikalla Airamin edustaja. Häneltä saa tietoa led-lampuista, valaisimista sekä ylipäätään eri paikkoihin sopivista valaistusratkaisuista.

- Perjantaina 14.9. tietoa jakaa Finnsatin asiantuntija, jolta saa informaatiota esimerkiksi antenneista. Hän antaa myös neuvoja television näkyvyyden varmistamiseen sekä parantamiseen, Lounatvuori kertoo.

Valo- ja lämpöpäivillä saa perjantaina tietoa myös muun muassa 30-40 prosentin säästön lämmityksen tuovasta OptiWatti-sähkölämmityksen ohjausjärjestelmä.

- Lisäksi paikalla ovat Enston valaistuksen ja sähkölämmityksen asiantuntija sekä Winledin led-valaistuksen ja suunnittelupalveluiden asiantuntija.

- Unohtaa ei sovi myöskään esimerkiksi Matrolight-sisusvalaisimia, KonstSmide-ulkovalaisimia sekä mukavia tuotetarjouksia, Lounatvuori toteaa.

 

Valaistus ja lämmitys kuntoon

Lounatvuori muistuttaa päivien aikana olevan mainio tilaisuus uusia vaikkapa led-valot.

- Ennustin jo pari vuotta sitten led-valojen suosion kasvavan reilusti. Näin on käynyt, ja nykyisin on tarjolla edullisia ja laadukkaita valoratkaisuja.

- Markkinoille on kuitenkin tullut led-valoja, joiden laatu ei ole välttämättä hinnan mukainen. Myynnissä on myös valoja, jotka on tarkoitettu lähinnä lämpimiin maihin. Hankintaa tehtäessä kannattaakin ottaa asioita selvää ja kysyä rohkeasti.

Lounatvuori painottaa pihavalaistuksen merkitystä. Valon käyttö pihapiirissä on myös turvallisuusasia.

- Ilkivallan mahdollisuus pienenee pihoilla, joissa on valoa. Valaistu piha helpottaa luonnollisesti myös niin talon asukkaiden kuin vaikkapa postinkantajan liikkumista.

- Pihaa ei kannata valaista yhdellä suurella valolla, vaan sijoittaa niitä tasaisesti. Kätevä apu valojen palamisen säätelyyn on hämäräkytkin, mikä varmistaa etteivät valot pala suotta päiväaikaan

Toimitusjohtaja kehottaa käyttämään valaistuksessa kierrekantaisia valaisimia.

- Tällöin valon voimakkuutta voidaan säätää erilaisilla lampuilla. Jos hankitaan kiinteä ratkaisu, ei tällaiseen ole mahdollisuutta.

Pohjois-Suomen sähkön luotsi nostaa esiin myös sähkölämmityksen.

- Se on edullinen ja helppo ratkaisu, mikä ei vaadi ylimääräisiä tiloja. Suosittelen myös vaihtamaan iäkkäämmät sähkölämmittimet elektronisilla termostaateilla varustettuihin malleihin. Se lisää asumismukavuutta huomattavasti, ja laskee lämmityskustannuksia vuositasolla vähintään 5-10 prosenttia.

Lisätietoja vuonna 1921 perustetusta Pohjois-Suomen Sähköstä www.pssahko.fi

« Takaisin