Pohjanmaan Teollisuuspalvelun hyllyissä on runsas valikoina ketjupyöriä puolen tuuman ja tuuman ja neljänneksen väliltä. Oma maahantuonti on yksi tekijä siihen, että hyllyissä voidaan pitää isot valikoimat tuotteita, Juha Mäkelä pohtii.

Pohjanmaan Teollisuuspalvelun hyllyissä on runsas valikoina ketjupyöriä puolen tuuman ja tuuman ja neljänneksen väliltä. Oma maahantuonti on yksi tekijä siihen, että hyllyissä voidaan pitää isot valikoimat tuotteita, Juha Mäkelä pohtii.

Pohjanmaan Teollisuuspalvelu panostaa nopeaan palveluun ja runsaisiin valikoimiin

5.9.2019

Taisto Järvinen

Hydrauliikan ja voimansiirron osia erikoisliikkeestä Kurikasta

Pohjanmaan Teollisuuspalvelu PTP Oy Kurikassa on pääasiallisesti maatalous- ja koneyrittäjiä sekä teollisuuden yrityksiä palveleva toimija. Pohjanmaan Teollisuuspalvelun alaa ovat hydrauliikka ja hydrauliikkatiivisteet, voimansiirto, maatalouden koneiden osat ja tarvikkeet, sähkömoottorit sekä korjaus- ja asennuspalvelu. Uudempaa ovat traktorien varaosat ja osien oma maahantuonti.

Toimitusjohtaja Juha Mäkelä sanoo yhtenä yritystoiminnan kivijalkana olevan nopea palvelu ja se, että tavara yleisimmin löytyy hyllyistä heti toimitettavaksi.

  • Joidenkin asiantuntijoiden mielestä suuria määriä tavaraa ei kannata pitää myymälän hyllyissä ja varastoissa. Maatalouden- ja koneyrittäjien sekä teollisuuden toimijoiden tarpeet ovat kuitenkin eri juttu. Kun koneeseen tarvitaan osia ja sillä ei voida töitä tehdä, niin kone pitää saada kuntoon nopeasti. Minun yrityksessäni on varauduttu nimenomaan nopeaan palveluun.
  • Hydrauliikan tarvikkeista löytyvät komponentit, letkut ja liittimet. Voimasiirron puolelta on hyllyissä mm. laakerit, kiilahihnat sekä ketjut ja ketjupyörät. Hyllyistä löytyvät myös mm. usein kysytyt sähkömoottorit ja -vaihteet sekä öljyjä ja monen kokoista pulttitavaraa.

Pohjanmaan Teollisuuspalvelun asennus- ja korjauspalvelut ovat luku sinänsä. Jyrsinkoneiden ja sorvien ansiosta korjataan ja tehdään uusia hydrauliikkasylintereitä. Hydrauliikan asennus- ja korjaustoiminta on myös yrityksen toimialaa, kuten myös maatalouskoneiden korjaukset ja kardaanien tasapainotukset.

  • Viime vuoden lopulla hankkimani CNC-jyrsinkoneen vaihdoin talvella isompaan koneeseen. Kardaanin tasapainotuskoneen hankin viime vuoden alkupuolella, joten sen sektorin koneet ovat ajan tasalla, Juha Mäkelä sanoo.

Kasvun vuosia

Juha Mäkelän yrittäjyys on käynnistynyt vuonna 2010, jolloin hän irtisanoutui toisen palveluksesta. Pohjanmaan Teollisuuspalvelu aloitti tuolloin 120 neliömetrin tiloissa Mäkitie 2 kiinteistössä. Viimeisimmän laajennuksen jälkeen yrityksen tilat ovat 360 neliömetriä, ja neliöt ovat täynnä.

  • Alkuperäinen myymälätila on nyt korjaamona. Vieressä on toinen työtila. Laajennuksen jälkeen on myymälän puoli kovin ahdas ja täynnä tavaraa, joten laajennus on jälleen ajatuksissa.
  • Korjaamohalli kuuluu oleellisesti yritykseni toimintaan. Etenkin keväällä on runsaasti traktorien remontteja. Pakettiautossa on myös kaikki tarvittavat työvälineet pelloilla ja metsissä tapahtuvia remontteja varten, mutta pääosin koneet tuodaan nykyisin kivijalkakorjaamoon. Kun korjaamon puolella on hiljaisempaa, niin kunnostan omia autoja rallisprint-kisoja varten, Mäkelä taustoittaa.

Pohjanmaan Teollisuuspalvelu PTP Oy on kasvanut lattiapinta-alan lisäksi myös toiminnan ja liikevaihdon osalta. Alkuvuodet olivat reippaan kasvun aikaa. Kuluva vuosi on tuonut uuden kasvun, kun tälle vuodelle on lisäystä liikevaihdossa viime vuoteen verrattuna ollut 10 prosenttia.

Pohjanmaan
Teollisuuspalvelu PTP Oy
Mäkitie 2, 61300 Kurikka
040 521 4862
(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin