: Viime kesänä Pohjanmaa Rallin kunkku oli Alavuden Teemu Asunmaa. Toistaako Asunmaa temppunsa nyt viikonloppuna ja päästelee SM1 -luokan voittoon?

: Viime kesänä Pohjanmaa Rallin kunkku oli Alavuden Teemu Asunmaa. Toistaako Asunmaa temppunsa nyt viikonloppuna ja päästelee SM1 -luokan voittoon?

Pohjanmaa Rallissa ei jaeta löysiä SM-pisteitä

13.6.2019

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu päästellään Pohjanmaa Rallin merkeissä tulevan perjantain ja lauantain aikana. Kaksipäiväisessä rallissa on mukana reilut sata autokuntaa. Ensimmäisenä kilpailijana irtokivet reitiltä puhdistaa Hyundai i20 WRC-autoa käskevä Jari Huttunen.

  SM-sarjan kuninkuusluokan piikkipaikka Seinäjoelle tulessa on rallin moninkertaisen Suomen mestarin karkkilalaisen Juha Salon hallussa. Toisena SM1 -luokassa on viime vuonna ankaran sekuntitaistelun jälkeen Pohjanmaa Rallin voittanut Alavuden Teemu Asunmaa ja kolmannelta sijalta löytyy nuoruuden innolla puskeva Emil Lindholm.

  Tuolle kärkikolmikolle löytyy Pohjanmaa Rallin kahinoissa monta kovaa haastajaa, mukana myös niitä, joiden nimet eivät ole SM-tilaston kärkipäässä. Numeroilla 31-33 matkaan starttaavat Mikkelin Jari Ketomaa, Ylistaron Jukka Ketomäki ja Saarijärven Jarkko Nikara ovat valmiita urotekoihin viikonlopun aikana. Näiltä veijareilta voi odottaa sijoituksia ykköskuumien joukkoon.

Turvallisuus ensin

  Kilpailijoiden kohdalla pakolliset turvamääräykset takaavat kaikkien autokuntien miehistöille sekä kilpakalustoille parhaan mahdollisen turvan ei toivottujen tieltä suistumisten sattuessa. Yleisön kohdalla jokainen katselijan pitää itse huolehtia omasta turvallisuudestaan.

  -Koskaan ei voi painottaa liikaa yleisön turvallisesta käyttäytymisestä. Reitille lähtiessä kannattaa katselupaikka valita huolella ja jättää alkoholipitoiset juomat kotiin. On syytä olla matkassa hyvissä ajoin, sillä turva-nolla -auton eli kilpailun johtajan auton jälkeen reitillä liikkuminen ennen kilpa-autoja on kielletty, sanoo kilpailun toinen johtajista, Erkki Hemminki.

  -Rallin turvallisuusohjeet löytyvät pääsylipuista, lippujen myyntipisteistä ja rallipaketeista, joiden myynti aloitetaan perjantaina varhaisesta aamusta alkaen useissa eri paikoissa ympäri maakuntaa, Hemminki lisää.

Perjantaina pärähtää

  Ensimmäinen autokunta lähtee Pohjanmaa Rallin reitille nyt perjantaina 14. kesäkuuta Seinäjoen Sorsanpesältä klo 19:01. Perjantaina vetäistään kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan liki 25 kilometriä. Ensimmäisinä matkaan lähtevät SM3- ja SM4 -luokkien kaksivetoiset autot

  Lauantaina rallikaravaani siirtyy aamusta Ylistaron ja Isonkyrön suuntaan. Päivän aikana rallin ratkaisut ajetaan kuudella erikoiskokeella. Maalipaikalle Seinäjoen Sorsanpesälle kärkiautoja odotellaan klo 17:20

 Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin