Sami Korvola ajoi talvikaudella rallin SM-sarjan SM4 -luokan pistejohtoon. Jatkuuko sarja kesäkuulla? Se jää nähtäväksi. (Kuva: Eero Auvinen)

Sami Korvola ajoi talvikaudella rallin SM-sarjan SM4 -luokan pistejohtoon. Jatkuuko sarja kesäkuulla? Se jää nähtäväksi. (Kuva: Eero Auvinen)

Pohjalaiset vahvoilla rallin SM-sarjan SM4 -luokassa

25.3.2020

Kestääkö Korvola, nouseeko Pensas?

Rallin SM-sarjan SM4 -luokan kalusto vaihtui tammikuulla alkaneelle kilpailukaudelle lähellä vakioautoja olevien V1600 -luokan kisapirssien temmellyskentäksi. Vielä viime vuonna luokassa kilpailtiin viritetyillä vehkeillä, mutta kaluston määrä oli hiipumaan päin. Sääntömuutos näkyy osuneen maaliin. Tällä kauden SM4 -luokan mitalijahdissa on kuljettajia mukana reilusti viime kautta enemmän.

  Talven osakilpailut ovat näyttäneet uudistuneen luokan monipuolisuuden. Kaikkiin kolmeen osakilpailuun on saatu eri voittaja ja myös kolme eri automerkkiä. Sarjan avaus Rovaniemellä meni Alfa Romeon Petteri Jäppisen nimiin. Toisessa osakilpailussa nopein oli Miko Kiminki Hondalla ja Sami Korvola kuittasi Ford Fiestalla suurimman pistepotin Joensuusta.

  SM-pisteissä kymmenen parhaan joukossa on kuljettajia viidellä eri automerkillä. Pisteille talvikaudella ylsi 15 kuljettajaa ja 16 kartturia.

 

Valttikorttina tasaisuus

  Luokan kokeneimpiin kuljettajiin lukeutuva isokyröläinen Sami Korvola on osoittanut vahvuutensa talvikauden osakilpailuissa. Viime kaudella SM4 -luokasta Ford Fiestalla SM-pronssia kurvaillut isokyröläinen on päästellyt nyt vähemmän viritetyllä Fiestalla kaksi kakkostilaa ja yhden voiton. Korvola siirtyi kevättauolle luokkansa reilussa pistejohdossa.

  -Taulukko näyttää hyvältä, mutta siinä on takana kilpailijoita, joilla on keskeytyksiä talvelta. Kesällä ajetaan vielä kolme osakilpailua ja niissä voi tapahtua mitä tahansa. Mitalin eteen pitää kesälläkin ajaa tosissaan kilpaa, purkaa Korvola menneet ja tulevat.

  Korvolan pistejohdon takeena ovat olleet tasaiset suoritukset. Kyröläinen ei ole isosti pohja-ajoilla juhlinut, mutta on sijoittunut pätkillä lähes poikkeuksetta luokkansa neljän nopeimman joukkoon.

 

Vauhti riittää

  Pohjalaisten vahvaa panosta luokan kärkikahinoissa höystää ensimmäistä täyttä kautta rallin SM-sarjassa kilpaileva laihialainen Jere Pensas. Renault Meganea kuskaava Pensas päästeli talven parhaan sijoituksensa Joensuussa. Luokan kakkostila napsahti 10 sekuntia voittaja Korvolasta jääneenä. Tunturirallista lähti matkaan neljäs tila.

  -Mikkelin ralli jäi johtopaikalta kesken toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun ajouraan noussut jäinen möltti rikkoi etupyörän ripustukset. Siitä rallista tuli kauden nollakisa, eikä mitalitavoitteen kannalta toiseen keskeytykseen ole enää varaa, Pensas laski.

  SM-taulukossa Pensas on tasapistein viidentenä, mutta vain pisteen päässä kolmannesta sijasta. Ikänsä puolesta vielä lähes junnuluokkaan lukeutuva laihialainen on ajanut talvikaudella luokkansa eniten pohja-aikoja.

  Vallitsevasta virustilanteesta johtuen rallin SM-sarjan kesäkauden avaus osuu harmaalle alueelle. Kauden pitäisi jatkua kesäkuulla Kouvolassa, mutta mitenkä käy?

 

                                                                              Teksti: JiiVee Korpela

« Takaisin