Hotellin isäntä Jose on espanjalaisittain kova laulumies, jonka seurassa matkaajat viihtyy – toivomisen varaa kylläkin olisi itse lauluissa joita suomalaiset ovat vuosien varrella hänelle opettaneet.

Hotellin isäntä Jose on espanjalaisittain kova laulumies, jonka seurassa matkaajat viihtyy – toivomisen varaa kylläkin olisi itse lauluissa joita suomalaiset ovat vuosien varrella hänelle opettaneet.

Pikkujoulutunnelmaisen näytelmän Kinkku Kylmänä

8.11.2018

Töysän nuorisoseuran näytelmäryhmä esittää

Pikkujoulutunnelmaisen näytelmän Kinkku Kylmänä

 

Töysän nuorisoseura yllättää, kun innokas porukka on harjoitellut näytelmän varta vasten pikkujoulukauteen. Seppojuhani Ruotsalaisen käsikirjoittama ”Kinkku kylmänä” on riemukas kommellusten sarja siitä kuinka kinkun puuttuminen voi olla ratkaiseva tekijä joulunviettotavasta riippumatta.

 

Tapahtumat alkavat kun espanjalaisen aurinkorannan hotelliin saapuu suomalainen turistiryhmä joulun viettoon. Vaikka kohde on mieluinen ja hotellin puitteet loistavat, hotellihenkilökunta (Minna Ala-Kanto, Markku Julku) palvelualtista sekä kanssamatkustajien seura melkein miellyttävä, niin jotain silti puuttuu: ruokapöytään halutaan suomalainen joulukinkku. Samalla kun Veikko (Mikko Kaunismäki) on joulukinkun puolestapuhujana kommodori Riston (Jorma Toopakka) ja lääkäri Erikin (Reima Ala-Salmi) junaillessa kinkkua kohteeseen, teettää huolta myös Veikon ja Hiljan (Pirjo Jaatinen) pitkä ja kivinen suhde: ”Nyt kun lomalla ollaan niin akka pitäisi saada kiinnostumaan jostain muusta kuin minun hyppyyttämisestä – nyt otetaan elämästä ilo irti, tai se mitä otettavissa on”.

 

Mutta mihin katoaa yksi kansamatkustaja? Ja kuinka on mahdollista että kinkkua kuljetetaan paikalle sairaanhoitajan (Virve Myllyaho) saattelemana?

 

Näytelmän muissa rooleissa nähdään Pirkko Kallio, Minna Hakala, Annikki Hakala, Eija Takamäki, Timo Ala-Kanto ja Reijo Tikkamäki.

 

Näytelmätoiminnalle juuret Suomi-100 juhlavuoden näytelmästä

 

Töysän nuorisoseuran toimijoiden toiveet näytelmien järjestämisestä sai lähtösysäyksen vuonna 2017, kun Suomi-100 juhlavuodelle Alavuden kaupungin tilaaman Arto Juurakon Silta-näytelmä toteutettiin onnistuneesti.

Näytelmäryhmää aloittava ensimmäinen kausi toteutetaan Lakeudenportin kansalaisopiston ryhmänä Janne Vuorelan ohjauksella. Esityskauden ensi-iltaa vietetään torstaina 15.11. klo19 ja kokonaisuudessaan näytelmästä järjestetään neljä esityskertaa marraskuussa 15.–25.11. sekä kaksi joulun välipäivinä 28.-29.12. Töysän nuorisoseuralla (Seurapolku 1, 63600 Töysä). Lisätiedot: facebook.com/Toysannuorisoseura

« Takaisin