Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi (vas.), esportsin tapahtumatuottaja Mikko Kalijärvi sekä kunnanjohtaja Sami Gustafsson vakuuttavat uuden festivaalin olevan näyttävä kokonaisuus.

Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi (vas.), esportsin tapahtumatuottaja Mikko Kalijärvi sekä kunnanjohtaja Sami Gustafsson vakuuttavat uuden festivaalin olevan näyttävä kokonaisuus.

Pesäpallofestivaali valtaa Vimpelin

6.6.2019

Tomi Olli

Vimpelissä järjestetään ensi vuoden heinäkuussa kansainvälinen pesäpallofestivaali. Tulevaan liittyen Vimpelin kunta julistautui maailman pesäpallopääkaupungiksi.

- Olemme nyt Capital city of  nordic pesäpallo/baseball, sillä Vimpelihän on pesäpallon kehto. Julistautuminen on myös osa kuntastrategiaamme, sillä pesäpallo on kunnalle todella tärkeä asia, kiteyttää kunnanjohtaja Sami Gustafsson.

Itse tapahtuman, Finnish International Nordic Baseball Festivalin, ohjelma on vielä avoinna, mutta pesäpallo näyttelee luonnollisesti keskeistä roolia. Ohjelmassa tulee olemaan erilaisia pesäpallopelejä, lajiin liittyvä MM-kisa, vierailevia baseballtähtiä, esports-tapahtumia unohtamatta viihdepuolen antia.

- Ohjelmaa kehitetään koko ajan. Olemme myös saaneet tapahtumaan vahvan tuen Pesäpalloliitolta, mikä on tärkeää. He ovat valmiina myös auttamaan baseballpelaajien kartoituksessa.

- Pesäpallohan on mainio kulttuuridiplomatian vientituote, eli sen arvo on todella suuri. Näenkin lajin ympärillä paljon mahdollisuuksia myös ulkomaiden osalta. Pesäpalloahan on suhteellisen helppoa ja edullista pelata missä tahansa, Gustafsson sanoo.

 

Yhteinen asia

Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi sanoo uuden tapahtuman olevan kunnassa yhteinen asia.

- Yhteisöllisyys on Vimpelissä erittäin vahvaa ja voimakasta, eli tällainen tapahtuma sopii hyvin kuntaan. Olemmekin Vedon osalta tässä mukana kunnan koordinoimassa hankkeessa täysin voimin, Lakaniemi vakuuttaa.

Tapahtuman esportsista vastaava Mikko Kalijärvi toivoo myös nuorten lähtevän mukaan.

- Vimpelissä monet nuoret harrastavat lajia samaan tapaan kuin pesäpalloa. Yksi suunnitelma on järjestää festivaalin yhteyteen matalankynnyksen lanit. Konsepti on kuitenkin vielä auki, nämäkin asiat selviävät myöhemmin, Kalijärvi kertoo.

« Takaisin