Leila Kattilakoski kertoo, että työ palkitsee, mutta jäsenkorjaustaidon omaksuminen vaatii aikaa ja harjoittelua.  Kursseille ilmoittaudutaan http://www.epopisto.fi  -sivuston kautta

Leila Kattilakoski kertoo, että työ palkitsee, mutta jäsenkorjaustaidon omaksuminen vaatii aikaa ja harjoittelua. Kursseille ilmoittaudutaan http://www.epopisto.fi -sivuston kautta

Perinteisen jäsenkorjauksen koulutus alkaa taas

10.1.2019

Vivi Triballi

Etelä-Pohjanmaan opistossa Ilmajoella alkaa 9.-10.2.2019 suosittu perinteisen jäsenkorjauksen koulutus. Alasta kiinnostuneille tarjoutuu jälleen mahdollisuus opiskella kokonaan uusi ammatti tai hakea lisätyökaluja esimerkiksi hoitotyöhön. 

Perinteinen jäsenkorjaus on hellävaraista lihasten käsittelyä ja nivelten mobilisaatiohoitoa. Se avaa ja tasapainottaa koko kehoa ja sopii kaikille. Kouluttajana toimii 38 vuoden kokemuksella Leila Kattilakoski.

Perinteikäs metodi

Koulutuksen suuntaviittana on asiakkaan kuunteleminen, käden ja sydämen perinteitä kunnioittaen.

  • Kehon pitäisi olla tasapainossa varpaista päälakeen saakka.  Elämän aikana on kuitenkin voinut tapahtua monenlaisia kolhuja, tippumisia ja kaatumisia, jotka ovat jättäneet jälkensä, avaa Kattilakoski ja selittää jäsenkorjauksen tarjoavan tasapainottavan tien.

jäsenkorjaus ei ole manipulaatiohoitoa, vaan mobilisaatiohoitoa. Koulutuksessa annetaankin valmiudet tutkia kehon tasapainoa ja hoitaa sitä. Mobilisointi eli liikehoito on nivelten pehmeää, yhtäjaksoista liikuttamista nivelen luonnollisen liikelaajuuden raameissa.

  • Hoidamme kehon kuntoon pehmeällä ja turvallisella hieronta- ja mobilisaatiotekniikalla. Hoito ei sisällä nykäyksiä, tai niksautuksia. Haluamme kuunnella asiakasta ja olla läsnä hoidossa, vakuuttaa Kattilakoski.

Hänen mukaansa asiakkaat yllättyvät monesti, kun perinteinen jäsenkorjaus ei satu eikä naksu.

  •  Hoidon hallinnassa asiakas on aina mukana, eikä hoito saa sattua. Parisen tuntia kestävän hoidon aikana perinteinen jäsenkorjaaja lukee asiakkaansa kehosta monia asioita. Stressi, huono nukkuminen, loukkaantumiset, epäterveellinen ravinto muun muassa voivat tukkia kehoa tavalla tai toisella, ja se paljastuu kipuina, jumeina, suoliston ongelmina ja niin edelleen.

Haku meneillään

Perinteisen jäsenkorjauksen koulutus etenee vaiheittain. Ensimmäisellä kurssilla opetetaan kehon tasapainon palauttamista jalkojen alueelta ja jalkojen alueen ongelmien hoitamista. Toisella kurssilla käsitellään selkää, kolmannella hartioiden ja käsien alueiden ongelmia ja neljännellä kurssilla kaularangan käsittelyä, akuuttien ongelmien hoitamista.

Koulutus kestää kolme vuotta, sisältäen lähiopetusta, hoitoharjoittelua ja kirjallisia etätehtäviä. Kurssille otetaan 20 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautua voi viimeiseen asti, jos paikkoja riittää.

  • Ilmoittautumista ei kannata jättää viime tippaan, sillä yleensä kurssit ovat olleet melko täynnä, muistuttaa Leila ja kehottaa katsomaan lisäsietoja koulutuksesta osoitteesta www.epopisto.fi

Valmiuksista oppimiseen Kattilakoski painottaa, että nöyrä oppimisasenne sekä ahkeruus ja halu auttaa toista ihmistä ovat tärkeitä.

  • Kursseille tuloon ei tarvita pohjakoulutusta ja koulutuksen läpi käytyään voi saada itselleen uuden ammatin, päättää Kattilakoski.

« Takaisin