Jari Perälälle on Kyläkauppa tullut tutuksi yli 32 vuoden työrupeaman aikana.

Jari Perälälle on Kyläkauppa tullut tutuksi yli 32 vuoden työrupeaman aikana.

Perheen tuki ollut erittäin tärkeää työssäjaksamisessa

30.9.2015

Perheen tuki ollut erittäin tärkeää työssäjaksamisessa

  • Jari Perälällä on 50-vuotispäivänä monia kiitollisuuden aiheita

Jari Perälälle on Kyläkauppa tullut tutuksi yli 32 vuoden työrupeaman aikana.

Taisto Järvinen

Viime viikon torstaina 50 vuoden ikään ehtinyt Veljekset Keskisen Kyläkaupan varatoimitusjohtaja Jari Perälä tuntee kiitollisuutta monia tahoja kohtaan. Työ Kyläkaupan ”kakkosmiehen” tuolilla on vaativa ja palkitseva paikka, siltikin lämpimintä kiitollisuutta Jari Perälä tuntee omaa perhettä kohtaan.

  • Perhe, vaimo Anne ja kolme tytärtä sekä vanhemmat ovat se tukiryhmä, jonka turvin on ollut hyvä rakentaa tulevaisuutta ja tehdä työtä. Juuri nyt yhteisten syntymäpäivien aikaan, kun vaimoni Anne täytti syyskuussa samat vuodet, on ollut tilaisuus pohtia tarkemmin menneitä vuosia.
  • Kiitollista mieltä tuo tyttäriemme elämäntilanne. Tyttäristä vanhimman häät olivat viime kesänä, keskimmäinen opiskele oikeustieteitä Joensuussa ja nuorin on Alavuden koulun yläasteella.
  • Vanhemmilleni olen kiitollinen heidän avustaan kodin piirissä. Onhan se upea tilanne, kun minä lähden Kyläkaupalle töihin, niin isä Reijo lähtee kyntämään peltoja. Silloin voi maatalouden suhteen olla ilman isompia huolia, pohtii Jari.

Jari Perälän elämä ei siltikään ole yhtämittaista työntekoa, vaan henkireikä pitää olla tai mieluummin henkireikiä. Maanviljelys, lähinnä viljanviljely, toukotöineen ja puinteineen on Perälän henkireikä ja vastapaino päätyölle Kyläkaupalla.

Muita arkeen virkistystä tuovia tekemisiä ovat loma-asunto Seinäjärvellä Virtain puolella ja moottoripyöräily, joka sateisen alkukesän johdosta jäi normaalia vähäisemmäksi.

Kyläkauppa –

unelmien työpaikka

Jarin Perälän suunnitelma oli alun perin maanviljelijän ammatti, ja nimenomaan sikatilan isännyys. Toisin kuitenkin kävi, kesätyö Kyläkaupalla toi vakituisen työpaikan.

  • Olin ensin kaksi suvea kesätöissä, ja kuljin 30 kilometrin matkan mopedilla. Saatuani ajokortin olen viimeiset 32 vuotta ajanut autolla Tuuriin.
  • Joku on kysynyt, miten sama työpaikkaa vetää yhtäjaksoisesti noin kauan. Minun vastaukseni kysyjälle on työnkuvan muutokset ja työpaikan valtava kehitys. Tulin töihin varastolle, sitten olin lumenauraajana ja vein roskia Töysän kaatopaikalle. Jatkossa pääsin myyjäksi ja osaston vastaavaksi sekä mukaan ostomatkoille.

Elintarvikepäällikkönä Jari toimi vuodesta 1994 vuoteen 2005, josta lähtien hän on ollut Kyläkaupan varatoimitusjohtaja.

  • On ollut upea etuoikeus, että olen saanut nähdä ja myös tehdä kaikkia työvaiheita ihan käytännöntasolla. Tänä päivänä on valtava etu, että tuntee henkilökunnan ja heidän työn luonteensa. Voin sanoa käyneeni Kyläkaupan kauppakorkeakoulun.

Haasteita viisikymppisen Perälän työstä ei puutu jatkossakaan, vaikka jo tähän mennessä olleita haasteita moni ihmettelee huuli pyöreänä.

  • Kyläkaupan 8000 neliömetrin laajennus, uusi sisäänkäynti, bulevardi, 700 auton paikoitusalue ja monet sisäpuolen järjestelyt tuovat seuraavien kahden vuoden aikana yhden Kyläkaupan suurimmista rakennus- ja laajennushankkeista.
  • Hyvä tässä on toimia, kun on unelmien työpaikka, loistavat yhteistyökumppanit ja Alavuden kaupungin kanssa on hieno yhteisymmärrys. Me Kyläkaupalla lähdemme siitä, että kaupan alalla pitää uudistua ja kehittyä.

Kyläkaupan monisatapäinen henkilökunta saa varatoimitusjohtajalta suuren tunnustuksen, sanoin ”ilman henkilöstöä ei kauppaa tehdä”.

  • Pyrimme pitämään henkilökunnasta hyvää huolta, kuten on pidetty jo Toivo ja Matti Keskisen aikana, niin myös Vesan johtaessa kauppaa. Panostamme työhyvinvointiin niin fyysisen kuin henkisen hyvinvoinnin puolelta. Niinpä henkilöstön vaihtuvuus on vähäistä, Jari Perälä kiteyttää.

 

 

 

 

 

 

« Takaisin