Talvitien venekunta. Kippari Hannu Talvitie(keskellä) sekä miehistö: Matti Rajala (vas.) ja Saku Suokko.

Talvitien venekunta. Kippari Hannu Talvitie(keskellä) sekä miehistö: Matti Rajala (vas.) ja Saku Suokko.

Perämeren ennätyslohi on nyt 22, 025 kiloa

17.6.2015

Talvitien venekunta. Kippari Hannu Talvitie(keskellä) sekä miehistö: Matti Rajala (vas.) ja Saku Suokko.

Hannu Talvitien venekunnalla ikimuistoinen kalastusmatka

Rannalla tuuli aika lailla ja odotettiin kun päivälle luvattiin tyyntyvää tuulta ..no ei me rannassa oltu kun korkeintaan puoli tuntia, kun polte merelle oli kova.  Merelle päästyämme klo 8.30 tuuli oli n. 5m /s ja aurinko paistoi.

Vehkeet oli saatu vesille ja nokka suunnattu kohti Hällgrundin saaren edustaa. Pian vanhojen otti paikkojen kohdalla kaikuluotain näytti kalan  nousuja, mutta ei tärpännyt. Pian kaverin veneestä huikattiin että 6 kilon kala on kyydissä.

Samassa meillä alkoi jarru huutamaan hyrräkelassa kalalla oli 250 jalkaa siimaa ulkona.

Saku Suokko väsytti kalaa ja minä keräsin takavapoja pois tieltä. Rajalan Matti otti vapoja vastaan capiinin puolella, ettei ole tiellä perätilassa. Siinä tuli kiire kerätä vapoja pois tieltä kun kala päätti lähteä uimaan venettä kohti. Pian se oli jo 100 jalan päässä veneestä ja lähti oikealle vetämään.

Matti hoiti homman ja käänteli pilottia aina sen mukaan, ettei menisi plaanarit takkuun. Kala oli tässä vaiheessa 45 jalkaa veneestä. Otin painon pois ja haavin valmiiksi tässä vaiheessa kala oli ottanut oikealta puolen 2 siimaa mukaan ja takunnut ne, mutta me ei sitä keriitty murehtia enemmän mä murehdin että kestääkö mun vapa kun naksui vain kun sitä seurasin.

Aika vaivattomasti

Veneen vieressä kala tuli aika vaivattomasti. Mitään spurttia se ei ottanut enää. Saku vaan sanoi, että käsi väsyy. No yksi pumppaus vielä ja oli kala veneen viereen.

- Minä haavimiehenä laitoin haavin kalan taakse ja kala takaperin haaviin, ja siellä oli. Kaikki kolme miestä kävivät nostamaan haavia ja kala kyytiin.

- Kun kala makasi veneen perällä, kaikki sanoivat, että "aika possu on ". Olihan se aika moinen kala. Puntaria lähdettiin etsimään Puntari näytti viivaa se oli 20 kg. Mitta nauha näytti 123,5 cm, ympärysmitta 74 cm. Kun olin kertonut kavereille FHV kautta, niin heti kuului että perämeren isoin lohi uistelemalla on saatu.

Menimme kisapaikalle punnitsemaan kalan. Puntarilukema oli 22.025 kg, kertoo Hannu Talvitie kalastusmatkasta. Hän antaa kunnian lohen kesyttämisestä koko venekunnalle.

« Takaisin