Jere Pensas palaa vanhaan leipälajiinsa, kun rallisprintin SM-sarjan kausi käynnistyy tulevana sunnuntaina Laukaalla. (Kuva: JiiVee Korpela)

Jere Pensas palaa vanhaan leipälajiinsa, kun rallisprintin SM-sarjan kausi käynnistyy tulevana sunnuntaina Laukaalla. (Kuva: JiiVee Korpela)

Pensas rallisprintin SM-sarjaan

7.2.2024

Rallisprinteistä aina nuorten luokasta alkaen lukuisia mitaleja kahminut Jere Pensas tekee paluun vanhaan leipälajiinsa. Laihialainen avaa kilpailukautensa tulevana sunnuntaina Laukaalta käynnistyvän rallisprintin SM-sarjan ensimmäisessä osakilpailussa.

  Aiemmin Pensas kilpaili rallisprinttien arvosarjoissa Renault Meganella. Laukaalla kalustona on miehelle ralleista tuttu Ford Fiesta Rally4 -auto.

  -Kotona on valmistumassa rallisprintin SS-luokan sääntöjen mukainen Ford Fiesta, mutta se valmistuu vasta kesäkauden sorasprintteihin. Ajan Laukaalla Co-Motorsportilta vuokratulla Fiestalla. Testit on ajettu ja auton ominaisuudet ovat ralleista tutut. Rallisprinteistä on tullut menestystä ja sitä lähden hakemaan myös tältä kaudelta, Pensas avaa.

Täysillä matkaan

  Ruuhimäen pikataival Laukaalla on Suomen MM-ralleista tuttu lennokas rykäisy, joka sunnuntain SM-rallisprintissä ajetaan reilun neljän kilomerin mittaisena. Reitti oli Pensaalle antelias, kun hän vieraili siellä kaksi vuotta sitten voittaen V1600 -luokan kahinat.

  -Kyllä Laukaalle lähdetään ajamaan ihan täysillä. Luokassa on vastassa monta kovaa kuskia, mutta kolmen kärki on tavoitteena. Mielenkiinnolla odotan, minkälaisen tuloksen pystyn ajamaan.

  Rallisprintin SM-sarjassa ajetaan talvella kaksi osakilpailua. Asfalttisprinttejä sarjassa ei nyt ole, vaan kesällä vetäistään neljä sorateiden kisaa.

  -Talvikaudelta pitää hankkia hyvät pisteet Co-Motorsportin kalustolla, Pensas painottaa lumikisojen, Laukaan ja maaliskuulla ajettavan Kiuruveden osakilpailujen tärkeyttä.

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin