Juha Yli-Sissala (vas.) ja Kai Ahola-Olli tuottavat laadukasta pellettiä.

Juha Yli-Sissala (vas.) ja Kai Ahola-Olli tuottavat laadukasta pellettiä.

Pelletti palaa tehokkaasti

9.12.2015

Juha Yli-Sissala (vas.) ja Kai Ahola-Olli tuottavat laadukasta pellettiä.

Tomi Olli

Puupelletti on viime vuosina lisännyt suosiotaan kiinteistöjen lämmityksessä. Sen avulla lämpenee asuntoja niin yksityisellä sektorilla kuin asuntoyhtiöissäkin. Sitä käytetään myös alue- ja kaukolämpölaitoksissa sekä lämmön ja sähkön tuotantolaitoksissa. Asian merkeissä kuluttajia palvelee Kai Ahola-Ollin ja Juha Yli-Sissalan luotsaama Järviseudun Pelletti Oy. Alajärveläisyritys myy puupellettiä 500 kilon suursäkeissä sekä irtotavarana pääasiassa jälleenmyyjien kautta.

- Valmistamamme pelletin energiasisältö ja käytettävyys ovat huippuluokkaa. Raaka-aineina käytämme kotimaisen puunjalostusteollisuuden sivutuotteita. Emme käytä puristuksessa lisäaineita, eli palaminen on puhdasta ja tuhkapitoisuus pieni, kaksikko kertoo.

Pelletti on uusiutuva energianlähde, joka on ilmastoystävällinen niin tuotannon kuin käytönkin osalta. Puupelletillä lämmittäminen on myös edullisempaa kuin sähkö- tai öljylämmitys.

- Tämän hetken hintatasolla 3 000 litraa polttoöljyä kuluttava pientalo säästäisi pellettilämmityksellä vuoden lämmityskustannuksissa noin tuhat euroa.

Ahola-Olli ja Yli-Sissala uskovat vahvasti pelletin tulevaisuuteen. Yritys on kasvattanut tuotantoaan säännöllisesti hankittuaan vuonna 2011 uuden tuotantolaitteiston CT Industrialilta.

- Kysyntää on todella hyvin, neljän vuoden takainen investointi oli järkevä päätös. Tarkoituksemme onkin saada jatkossa entistä enemmän raaka-ainetta mikä mahdollistaa suuremman tuotannon.

Myös järjestelmäasennusta

Järviseudun Pelletti toimittaa ja asentaa myös pellettipolttimia. Saatavana on PellX- ja Jokke-mallit, jotka voidaan asentaa vanhaankin lämmityskattilaan. Hintaa operaatiolle kertyy noin 3000 euroa.

- Kauttamme on saatavissa kokonainen lämmityskeskus sisältäen polttimen, kattilan sekä pellettivaraston. Käytämme parhaita mahdollisia laitteita sekä komponentteja, jotka olemme valinneet pitkän kokemuksemme perusteella. Kannattaa huomioida, että asennuksen työn osuudesta saa kotitalousvähennystä.

- Pellettilämmitysjärjestelmät toimivat automaattisesti. Järjestelmä täytyy lämmityskaudella puhdistaa ja huoltaa 1-3 kertaa kuukaudessa. Siihen riittää yleensä varttitunnin työ, yrittäjät opastavat.

Asiakkaan on myös mahdollista maksaa vain vastaanottamastaan lämpöenergiasta.

- Sekin onnistuu, sillä tarjoamme lämpöyrittäjäpalveluja.

Lisätietoja www.jarviseudunpelletti.fi

« Takaisin