Ilmajokelaiset Peetu (vas.) ja Joona Matalamäki ovat innoissaan karting harrastuksesta.

Ilmajokelaiset Peetu (vas.) ja Joona Matalamäki ovat innoissaan karting harrastuksesta.

Peetu ja Joona Matalamäki hyvässä vauhdissa kauden kartingin kilpailuissa

15.10.2020

Ilmajokelaiset nuoret veljekset Peetu ja Joona Matalamäki ajoivat menestyksellä erilaisen autourheilukauden kartingissa. Peetu Matalamäki

pokkasi voitot molemmissa ajamissaan mestaruussarjoissa sekä voittaen myös aluemestaruuden ja alumestareiden erikoiskisan, Mestareiden kilpailun. Joona Matalamäki seuraa veljensä jälkiä. Molemmat ajoivat kauden 2020-mallisilla CRG-runkoisilla autoilla Cadet-luokassa.

Poikien isä Jari Matalamäki omaa myös nuoruudesta karting taustan 1990-luvun alusta ja myöhemmin rata-autoilusta oman pajan taideteoksella, Ford Escortilla. Pian 10 vuotta täyttävä Peetu Matalamäki ja 8-vuotias Joona Matalamäki ovat ensimmäistä kertaa istuneet kartingin auton rattiin ja ajaneet ensi metrit neljän ikäisinä. Kilpaileminen aloitettiin kuitenkin vasta vuosi sitten eli kaudella 2019. Ilmajoen Tuomikylässä asuvat Matalamäet kiersivät supistetusta kaudesta huolimatta kilpailuja yhdeksänä viikonvaihteena.

-Haluamme ajaa ennen kilpailua radoilla etukäteen, joten olemme paikalla torstaisin ja kisat on ohi sitten sunnuntaisin, Jari Matalamäki laskee. Ajoharjoitteluakin tehdään kilpailujen välillä.

-Tutuilla radoilla ei saa mielestäni ajaa kuitenkaan liikaa, myös kilpailuissa huoltajana toimiva Jari Matalamäki tuumaa.

-Jätin tälle kaudelle omat ajamiset väliin ja halusin keskittyä poikien harrastukseen. Se on tuntunut hyvältä ratkaisulta, Jari Matalamäki sanailee.

 

Peetulla täydellinen kausi, Joona hakee kokemusta kisatilanteista

 Peetu Matalamäki oli siis ykkönen arvostetussa Kartingliiton mestaruussarjassa 19 pisteen erolla seuraavaan. Hän voitti myös Pohjanmaa cupin ja aluemestaruuskilpailun. Kauden kruunasi aluemestareiden Mestareiden kilpailun voitto Kokemäellä.

-Mestareiden kilpailu on kutsukilpailu, johon pääsee aluemestaruuskilpailun perusteella kolme parasta joka alueelta. Kilpailu on siis tavallaan epävirallinen Suomen mestaruus kilpailu, Jari Matalamäki avaa.

-Kyllä minä tuuletin kaikkien voittoja. Kausi meni ihan ok, Peetu Matalamäki toteaa. Joona Matalamäki ajoi puolestaan samassa Cadet-luokan Kartingliiton mestaruussarjassa sijalle 14:sta 32 kilpailijan joukosta.

-Muutaman kerran meni nurmikolle lähdöissä, mutta mitään suuria kolarointeja ei tullut, Joona Matalamäki muistelee.

-Joona hakee vielä kokemusta lähdöissä tiukoissa tilanteissa. Vauhti on kyllä ihan hyvää, Jari Matalamäki lisää. Peetu ja Joona Matalamäki edustavat Etelä- Pohjanmaan Urheiluautoilijoita.

 

Peetu uuteen luokkaan kaudella 2021

 Ensi kaudelle Peetu Matalamäki jatkaa samalla rungolla, mutta autossa on jo nyt kiinni uusi kisamoottori.

-Siirryn Mini 60-luokkaan, mestari kertoo. Sen sijaan Joona Matalamäki jatkaa Cadet-luokassa. Matalamäen pojat ovat aina valmiita lähtemään kisoihin ja sieltä on myös kiva tulla kotia.

-Ollaan saatu muista harrastajista hyviä kavereita. Sehän on kivaa, kuljettajan alut toteavat yhteen ääneen.

« Takaisin