Pauli Hanhiniemi vierailee lauantaina 17.12.2016 klo 13.00 Tavarapuodin Keskustorilla esittelemässä uutta kirjaansa Pauli Hanhiniemi - Kerran elettyä. (Kuva Jiri Halttunen)

Pauli Hanhiniemi vierailee lauantaina 17.12.2016 klo 13.00 Tavarapuodin Keskustorilla esittelemässä uutta kirjaansa Pauli Hanhiniemi - Kerran elettyä. (Kuva Jiri Halttunen)

Pauli Hanhiniemi Kyläkaupalla lauantaina

15.12.2016

Pauli Hanhiniemi Kyläkaupalla lauantaina

 

Pauli Hanhiniemi vierailee lauantaina 17.12.2016 klo 13.00 Kyläkaupan Tavarapuodin Keskustorilla esittelemässä uutta kirjaansa Pauli Hanhiniemi - Kerran elettyä.

 

Kirjassa Hanhiniemi muistelee kerran elettyjä tuokioita lapsuudestaan, nuoruudestaan ja aikuisuudestaan. Lauluntekijä kaihoaa elettyjä hetkiä, näkee, hyväksyy oman ja matkatovereittensa hilpeän keskenkasvuisuuden. Kerran elettyä on mainio nippu katkelmia rakastetun laulajan ja biisinikkarin matkalta. Kirjaa värittää Jiri Halttusen näyttävä kuvitus.

 

Pauli Hanhiniemi, ruutupaita ja lippalakki

 

Kolmannesta naisesta, Perunateatterista ja viimeistään Vain elämää -sarjasta tutuksi tullutta Pauli Hanhiniemeä vie eteenpäin levottomuus ja epämääräinen tekemisen tarve, vaikka hän toivookin oppivansa vielä seesteisen joutenolon.

 

Alavudella syntynyt Hanhiniemi muistelee vaiheitaan tänä syksynä ilmestyneessä kirjassa Kerran elettyä. Kirjassa kaikuu laulaja-lauluntekijän oma autenttinen ääni. Se on rento ja pakottamaton, hauska ja salaa viisas. Kirja avaa suomalaisen musiikinteon arjen vastoinkäymisineen, onnistumisineen sekä pienine ja isompine iloineen.

 

Kolmas nainen on suomirockin tärkeitä bändejä, jonka läpimurto ei tapahtunut yhdessä yössä. Rockin SM-kisoissa Peer Güntille kakkoseksi jäänyt yhtye kuitenkin kypsyi työnteolla suureksi suosikiksi, joka alkuperäisen hajoamisensa jälkeen on koonnut rivinsä kahdesti uudelleen.

 

”Keikoilla ei enää tarvinnut arvuutella, mitä jengi tuumi. Yleisö otti meidät vastaan lämpimästi ilman vaivaannuttavaa palvontaa. Saimme sitä, mitä haimmekin: tavalliset ihmiset. Sakari käytti pesäpallometaforaa: Vaikeinta mutta samalla myös tehokkainta on lyödä keskeltä läpi. Silloin tulee juoksuja, tulee kunnari”, muistelee Hanhiniemi kirjassaan. 

 

Lapasesta suosio ei silti lähtenyt.

 

”Onneksi me jo muutaman vuoden kokemuksista tiesimme, kuinka askeettista elämä tien päällä on. Muuten olisi saattanut alkaa huimata.”

 

Kolmannen naisen jälkeen Perunateatteri, Hehkumo, M.A.D. ja viimeksi Pauli Hanhiniemen Retkue ovat pitäneet Hanhiniemen ihmisten mielissä ja sydämissä. Hanhiniemi sanoo, ettei tee laulujaan kohdeyleisölle vaan kuuntelee ja myötäelää ihmisten juttuja ja kirjoittaa itsekkäästi siitä, mikä kulloinkin askarruttaa.

 

”Välillä toki vaivaan päätäni jutuilla, jotka kiinnostavat tai koskettavat muitakin. Joskus kiinnostuneita kertyy valtava lauma ja laulusta tulee menestys. Sellaisia biisejä levyteollisuus tietysti haluaisi lisää. En minäkään niitä tietoisesti välttele, jos kohta en tietoisesti metsästäkään.”

 

Hanhiniemen ruutupaita ja lippalakki ruumiillistavat hänen rehellisyyttään lauluntekijänä.

 

”Pitää luopua kivitalosta Espoossa, premium-luokan ajopeleistä ja pitkistä Kaukoidän-lomista suurella seurueella. Pitää tehdä sellaista musiikkia, joka tuntuu oikealta, ja toivoa, että joku muukin lämpenee sille.”

 

Bändissä Hanhiniemi sanoo oppineensa paitsi yhteiskunnasta myös yksilöistä. Sen lisäksi kiertäessä oppia on tullut diesel-tekniikasta ja maantieteestä.

”Mitä iloa tästä opista sitten on? Ehkä pitkin Suomea pyöriminen, eri maissa ja kulttuureissakin soittaminen sekä kanssakäyminen lukuisten erilaisten ihmisten kanssa on poistanut pelkojani. Olen tainnut kääntää välttämättömyyden hyveeksi ja lakannut pelkäämästä. Kun sisäistän sen yksinkertaisen asian, että ihmiset ovat pohjimmiltaan hyvin samanlaisia, on minun koko ajan helpompi kohdata kenet tahansa.”

Pauli Hanhiniemi: Kerran elettyä. Docendo 2016

« Takaisin