Pauli Hanhiniemi.

Pauli Hanhiniemi.

Pauli Hanhiniemi Kukonhiekka Folkissa

2.9.2015

Pauli Hanhiniemi.

Toisen kerran järjestettävä Kukonhiekka Folk tuo Pienen-lumperoisen rannalle kolme hyvinkin erilaista kokoonpanoa.

 Ilta käynnistyy Dueton voimin. Teatterilesket on jyväskyläläinen duo, jossa soitavat Jaana Eloranta (laulu, viulu, nokkahuilu ja kitara) sekä Timo Tikka (kitara ja laulu). Jaana on kotoisin Vetelistä, pelimannisuvusta ja varsinkin Jaanan viulunsoitossa kuuluu kaustislainen pelimanniperinne vahvana, Jaana opettaa musiikkia Jyväskylän kansalaisopistoissa. Timo Tikka on opiskellut musiikkia Keski-Suomen konservatoriossa ja Jyväskylän yliopistossa, ammatiltaan Timo on kitaransoiton opettaja ja Saarijärven kansalaisopiston ja Viitasalo-opiston rehtori. Timo on musiikkiuransa varrella soittanut kitaraa ja bassoa eri tyylisissä kokoonpanoissa suomimetallista popin kautta avantgardesta, psykedeliasta ja vanhakantaisesta progesta ammenettavaan improvisoituun musiikkiin.

Ilta jatkuu Irlantilaisen kansanmusiikin tahdissa, kun Nightcap hyppää lavalle. Bändiä yhdistää ja inspiroi irlantilainen livemusiikki ja sen jalan alle menevät reelit ja jigit sekä tunteita koskettavat balladit.  Irlantilaisen kansanmusiikin suuri vahvuus on sen sielukkuus ja hauskuus sekä se vie kuulijat nuotiotulien ja tarinoiden äärelle. Nightcapin soittajat tuovat musiikkiin oman persoonallisen leimansa; sydämensä, tunteensa ja vaistonsa.

Laulu ja kitara: Petri Tavinen, Viulu: Sirpa Välimaa, Tinapilli ja huilu: Piia Kumpulainen, Mandoliini: Sakari Rautiainen, Bodhran ja muut lyömäsoitimet: Ilkka Castren.

Kukonhiekka Folkin päättää Pauli Hanhiniemi & M.A.D. Hanhiniemi-Rauhala MAD on herrojen Pauli Hanhiniemen ja Ville Rauhalan "Melko Akustinen Duo". Keikkasetissä kuullaan ensin mainitun lauluista Kolmannen Naisen, Perunateatterin ja Hehkumon ohjelmistoista.
Hanhiniemi-Rauhala MAD on kiertänyt jo useamman vuoden ajan harvakseltaan ympäri suomen ja ehkä siksi parivaljakon esiintymisessä on aistittavissa usein hilpeää seikkailuhenkeä.
Akustisen kitaran ja kontrabasson yhteistyö kruunataan ilmeikkäällä kaksiäänisellä laululla;
Äijien yhteistyö toimii!

Kukonhiekan ovet aukeavat perjantaina 4.9.klo 21. Tervetuloa !

« Takaisin