Suomessa on yhteensä 13000 keräyspistettä.

Suomessa on yhteensä 13000 keräyspistettä.

Paristokierrätyksen kysely paljastaa: Iäkkäimmät innokkaimpia paristojen ja akkujen kierrättäjiä

8.11.2023

Recser Oy:n eli Paristokierrätyksen tutkimus paljastaa, että iäkkäät ihmiset ovat innokkaimpia paristojen ja akkujen kierrättäjiä. Tutkimuksen mukaan suomalaiset kierrättävät paristoja hyvin, mutta akkujen kierrätyksessä olisi vielä petrattavaa. Esteiksi akkujen ja paristojen kierrätykselle tutkimuksessa mainitaan useimmiten laiskuus, välinpitämättömyys ja tiedon puute.

- Perinteisesti olemme ajatelleet, että nuoret ovat ympäristötietoisimpia kuluttajia. Hieman yllättäen tutkimus paljastikin, että mitä iäkkäämpi kuluttaja on, sitä varmimmin hän kierrättää paristot ja akut, toimitusjohtaja Liisa-Marie Stenbäck tuottajayhteisö Recseriltä eli Paristokierrätyksestä sanoo. 

Paristokierrätyksen teettämän kyselyn mukaan alle 30-vuotiaat kierrättävät paristoja ja akkuja heikoimmin. Heistä 83% sanoo olevansa samaa mieltä tai jokseenkin samaa mieltä väittämän ”kierrätän paristot” kanssa. Yli 50-vuotiasta 95% on tätä mieltä. Akkujen kohdalla luvut ovat hieman matalammat. Alle 30-vuotiaista 78% sanoo olevansa samaa mieltä tai jokseenkin samaa mieltä väittämän ”kierrätän akut” kanssa. Yli 60-vuotiaista 95% on tätä mieltä.  

- Kuluttajat kierrättävät hyvin paristoja, mutta akut jäävät herkästi pöytälaatikoihin laitteiden kanssa pyörimään. Kierrätysraaka-aineita tarvitaan helpottamaan tulevaisuudessa uhkaavaa raaka-ainepulaan, joten siksi tämä on iso haaste. 

- Tarvitsemme tulevaisuudessa akkuja hurjan määrän lisää päästäksemme eroon fossiilisista polttoaineista ja elääksemme liikkuvaa elämää älylaitteiden turvin. Haluamme hoksauttaa jokaista miettimään, montako akkua ja paristoa kotona lojuu. Vain kierrätettynä akut ja paristot saavat uuden elämän, Stenbäck sanoo. 

« Takaisin