Kyläkaupan pääsiäismakeisten valikoima on nyt parhaimmillaan. -Myynnissä on tuttujen suosikkien lisäksi myös erikoisempia vaihtoehtoja, joita ei muualta saa, karkkiosaston myyjät kertovat.

Kyläkaupan pääsiäismakeisten valikoima on nyt parhaimmillaan. -Myynnissä on tuttujen suosikkien lisäksi myös erikoisempia vaihtoehtoja, joita ei muualta saa, karkkiosaston myyjät kertovat.

Parhaat pääsiäisherkut Kyläkaupasta

11.4.2019

Pääsiäinen on makujen ja värien juhlaa

Pääsiäinen on jo ovella ja ajatus pääsiäisruuista nostaa veden kielelle – pääsiäinen on eittämättä kevään herkullisin juhla. Hyvän ruuan, kauniiden kukkien, suklaamunien, pajunkissojen ja koristeiden täyteinen pääsiäinen on koko perheen yhteistä aikaa ja yhdessäolon riemua.

Pohjanmaalla tärkeä osa pääsiäistä ovat kokot, jotka sytytetään pääsiäislauantain iltana.  Pääsiäislauantaina liikkeellä ovat myös pienet trullit, joten erityisen tärkeä asia pääsiäisen hankintalistalla ovat pikkuvirpojien suosikit, ihanat pääsiäismakeiset ja suklaamunat. Kyläkaupan ryhmäpäällikkö Kari Haka kertoo suklaamunien olevankin pääsiäisen kovin myyntihitti. –Yllätysmunia myydään vuodessa yli 130 000 kpl, Kari Haka kertoo.  -Kyläkaupan valikoima on tällä hetkellä parhaimmillaan. Pääsiäismunien lisäksi trulleille helposti jaettavia suklaapatukoita ja makeisia on ihan joka lähtöön. – Meillä on esimerkiksi myynnissä lakupatukkalaatikoita, joista riittää todella hyvin vaikka isommallekin virpojajoukolle, kertoo Haka.

Suklaamunia on valikoimissa useita erilaisia ja eri kokoisia. -Kinder-yllätysmunat ovat tietenkin ylivoimainen ykkönen ja klassinen Mignon pitää suosionsa vuosi toisensa jälkeen, kertoo Kari Haka. – Virvon Varvon-suklaapatukkapusseja myydään Kindereiden jälkeen eniten, hän lisää. Erittäin haluttuja ovat myös Maraboun täytesuklaamunat Eggs ja Oreo Eggs.

Kyläkaupan laajoissa valikoimissa on tuttujen suklaamunien, -patukoiden ja makeisten lisäksi myös erikoisempia vaihtoehtoja, joita ei muualta saa. Esimerkiksi Kinderin lahjapakkaukset ovat olleet todella suosittuja.   – Suklaattomia vaihtoehtoja pääsiäiseksi kaipaaville meillä on tarjolla hyvä valikoima makeisyllätysmunia, kertoo Kari Haka.

Pääsiäisen herkut Ruokapuodista

Perinteiseen pääsiäispöytään kuuluvat lammas, mämmi, pasha ja rahkaherkut. Aterian keskipisteenä on usein lammaspaisti, mutta pääsiäisenä herkutellaan myös broilerilla ja kalalla.  -Koko pääsiäisaterian ainekset saa Kyläkaupasta saman katon alta, vinkkaa Ruokapuodin ryhmäpäällikkö Jari Perälä.

Mielipiteitä jakava mämmi on tunnetuin ja aito suomalainen pääsiäisruoka, josta on nautiskeltu jo vuosisatojen ajan. Perinteisesti se tarjotaan jälkiruokana kerman, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, mutta nykyään siitä nautitaan monenlaisissa muissakin muodoissa: kakuissa, leivonnaisissa, jäätelöissä ja smoothieissa. –Ruokapuodissa on hyvä valikoima mämmejä, perinteisen lisäksi valittavana on useita erilaisia makuja ja myynnissä on myös gluteenitonta mämmiä, kertoo Jari Perälä.

– Meillä on laaja valikoima sekä kalaa että lihaa juhlapöytään, joten kannattaa käydä tutustumassa tarjontaan, suosittelee Marika Ronkainen Ruokapuodista. -Myyntiin on tulossa hyvissä ajoin ennen pääsiäistä karitsaa, kalkkunaa ja kanaa monessa eri muodossa, sekä raakana että kypsänä, hän kertoo. -Karitsanliha on todellista lähiruokaa, sillä se tulee pakasteena Riiholta Tuurista. Herkkutorille tulee lisäksi pääsiäisviikolla tuoretta karitsan lihaa, erilaisia possun- ja naudanlihoja sekä kalaa. Leipäosastolla on myös hyvä valikoima herkullisia pääsiäislimppuja, joiden makeus ja mausteisuus viimeistelee pääsiäisaterian.

« Takaisin