Jarmo ja Reija Valtari ovat tyytyväisiä Kotipizzan ja Arnoldsin saamaan suosioon Tuurissa.

Jarmo ja Reija Valtari ovat tyytyväisiä Kotipizzan ja Arnoldsin saamaan suosioon Tuurissa.

Palvelut Tuurissa paranevat

27.4.2017

Palvelut Tuurissa paranevat

Kotipizza ja Arnolds saman

katon alla Onnentien varrella

Taisto Järvinen

Tuurin palvelut ostosmatkailijoille ovat olleet melkoisen kattavat tähänkin saakka. Uusia palveluja silti löytää tiensä edelleen Kauppakylään. Vakuutena kasvulle on Onnentien 4 – 6 kiinteistöön vajaat kolme viikkoa sitten avattu Sun City Bakers Oy:n Kotipizza ja Arnolds, jotka toimivat saman katon alla.

Tuurin Kotipizzan ja Arnoldsin toiminnasta vastaavat Reija ja Jarmo Valtari. Tuurin yrityksen perustamisen taustoina he sanovat olleen uusi ja hieman erilainen yrityshaaste.

  • Silmiimme osuivat Tuurissa vapautuvat liiketilat. Kotipizza-yrittäjinä meillä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus, ja kun saimme ketjun myyntipäällikönkin innostumaan, niin asiat etenivät hyvin nopeasti. Onhan Tuuri sellainen paikka, jossa Kotipizza-yrittäjyys on pakko katsoa.
  • Tuurin Kotipizza on ensimmäinen, jonka olemme perustaneet alusta alkaen itse. Aikaisemmissa ravintoloissamme on ollut toimintaa jo ennestään, ja tehtäväksemme on jäänyt toiminnan edelleen kehittäminen ja laajentaminen.  Perustaminen sinällään toi nyt lisää mielenkiintoa hankkeeseen. Tyytyväisiä olemme siihen, että saimme saman katon alle myös Arnoldsin tuotteet. Missään muualla eivät Kotipizza ja Arnolds ole koskaan olleet samassa tiskissä.  Tosin meillä on Arnolds-yrittäjyyttäkin takana kaksitoista vuotta.  Vaasan aikoina meillä oli vierekkäin Kotipizza ja Arnolds, mutta erillisissä liiketiloissa.
  • Kotipizzan tuotteista tarjolla on täysi valikoima. Pizzat leivotaan aina käsin ja vasta asiakkaan tilauksen jälkeen.  Arnoldsin tuotteista meillä on tarjolla donitsit, smoothiet ja fruitiet, kesän kynnyksellä valikoimiimme tulee uusi Oreon Milk Shake.  Donitseja paistellaan pitkin päivää lisää, kysynnän mukaan.  Illalla tiskiin jääneet lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.  Smoothie- ja fruitie -juomat valmistetaan aidoista hedelmistä, Reija ja Jarmo Valtari sanovat.

Yrittäjien vankka näkemys on, että ovien avautuminen Tuurissa ajoittui sopivaan ajankohtaan. Kesä kun perinteisesti tuo matkailijoita ostospaikoille normaalia enemmän.

  • Olemme leiponeet pizzoja vuodesta -93 lähtien. Luotamme brändin voimaan – ja Kotipizzahan on maailman parasta pizzaa!  Selkeä viesti on sekin, että Kotipizza-ketjun myynti on kasvanut vuositasolla lähes 20 prosentin vauhdilla.

 

Berlusconi-pizzan

uranuurtaja

Pizzoilla on tarinansa ja historiansa. Pizzat leivotaan yleensä vehnästä, mutta terveellisempi ruiskuituinen pohja lisää suosiotaan.

Ruiskuitupohjainen pizza tuli tunnetuksi, kun Jarmo Valtari oli Kotipizza-ketjun edustajana pizzanleivonnan maailmanmestaruuskisoissa New Yorkissa vuonna 2008.  Valtarin leipoma ruiskuitupohjainen, poroa, kanttarelleja ja punasipulia sisältävä pizza toi maailmanmestaruuden Suomeen.  Myöhemmässä vaiheessa voittajapizza nimettiin Berlusconiksi, ja se on yksi suosituimmista pizzoista edelleen.  Ruiskuitupohjaisten ykkössuosikkeina ovat nykyään erilaiset Kotzonet, joihin lisätään paiston jälkeen raikasta salaattia ja valinnainen kastike.

  • Terveyteen vaikuttavista seikoista ja ravintoasioista on tänä päivänä paljon tietoa. Terveysasiat osaltaan vaikuttavat ruiskuitupohjan lisääntyvään suosioon.  Myös kaikki käyttämämme liha Parmankinkkua lukuunottamatta on sataprosenttisesti kotimaista.  Juustomme valmistetaan kotimaisten maitotilojen maidosta.  Ketjumme ostaa vuodessa 10 miljoonaa litraa maitoa, jonka tuottamiseen tarvitaan 70 maitotilaa.
  • Meiltä löytyy nykyään myös täysin vegaaniset pizzat vegaanisesta juustosta lähtien.  Härkäpavuista valmistettu ”härkis” korvaa vegepizzoissa lihan, ja täytevaihtoehdoistamme löytyy monenmoisia kasviksia.

Reija ja Jarmo Valtarin yritysryppääseen kuuluvat Tuurin yrityksen lisäksi Kotipizza & Rolls Laihialla ja Scanburger PuskaJussi –autogrilli Kurikassa.  Kolmas Kotipizza tulee Valtareiden omistukseen Jyväskylän Seppälästä tulevana vappuna.

Valtarit ovat myös mansikanviljelijöitä.  Kotitilalla Vähässäkyrössä kasvaa mansikkaa reilut viisi hehtaaria.  Viljelyssä on erikoistuttu – mansikat viljellään täysin ilman torjunta-aineita.

  • Monet ihmettelevät, miten pystymme jakautumaan niin moneen paikkaan ja monenlaisille aloillekin.  Nythän on niin, että meillä on listoilla noin 35 työntekijää.  Ravintoloissamme on ravintolapäälliköt, jotka vastaavat muun muassa työvuorosuunnittelusta ja tilausten teosta.  Kesäaikaan työntekijämäärä lisääntyy marja- ja vihannestilamme toiminnan alkaessa.  Työmäärämme todella kasvaa kahden uuden ravintolan toiminnan myötä, mutta sen takia olemme nyt ulkoistaneet muun muassa palkanlaskennan.  Myös normaali viljanviljely teetetään tästä lähtien urakoitsijalla.

On helppoa siirtää vastuuta työntekijöille, kun henkilökunta on motivoitunutta ja asenne kohdallaan.  Olemme kiitollisia, kun ketjumme luottavat meihin – ja me voimme luottaa työntekijöihimme.

Esikoistyttäremme, muun muassa suosittua Lähiömutsi-blogia kirjoittava Hanne Valtari julkaisi juuri kollegansa kanssa kirjan nimeltä ”Unelmahommissa”.  Eräänä iltana olimme juuri tulleet kotiin Tuurin ravintolastamme, ja kävelimme pellolle tutkimaan kevään edistymistä.  Samaan aikaan joutsenairue lensi taivaalla kevättä toitottaen.  Sillä hetkellä tajusimme, että tässähän ollaan todellakin unelmahommissa.

Kotipizza Tuuri

Onnentie 4 – 6

0400 313 313

Avoinna:

ma-la 11-21 ja  su 12-21

« Takaisin