Tapani Kiminkinen.

Tapani Kiminkinen.

Paljon nähtävää ja koettavaa Erä- ja vapaa-aika –messuilla Ähtärissä

26.5.2016

Tapani Kiminkinen.

Ensi viikonvaihde 28. – 29.5. tarjoaa paljon nähtävää, koettavaa ja tehtävää Ähtäri Zoon edustalla koko perheelle. Näytteilleasettajia on ennätykselliset 70. Ähtäriläisten yritysten ja yhteisöjen lisäksi mukana on monia kauempaa tulleita merkittäviä ja mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita. Tarjonnaltaan erittäin monipuolinen messu esittelee kattavasti tuotteita sekä tekemistä niin eränkävijöille kuin kaikkeen vapaa-aikaan vaapuista veneisiin ja koiranäytöksistä metsäjoogaan.
Esillä on autojen, veneiden ja mönkijöiden uutuus –malleja. Esim. 2016 Toyota RAV4 Hybrid, Buster -veneiden 2016 malleja, kuten S Fish & keulamoottori. Silver –veneiltä Fox Avant ja Shark Br 2016. Molempina messupäivinä on kädentaitajien kiinnostavia esityksiä: moottorisahaveistoa, eläinten täyttöä, puukontaontaa, tupen tekoa, kalan käsittelyä, perhon sidontaa, laserammuntaa, kaiverrusnäytöksiä jne. Messualueella on Flowparkin ilmainen kiipeämispiste, jossa voi haastaa itsensä ja kaverinsa kokeilemaan flowparkkausta. Ähtärin VPK esittelee paloautoa ja vastaa kiinnostuneiden kysymyksiin palo- ja turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Lauantain extrana nähdään näyttävä moottoripyöräkavalkadi.  Ammattiliitto Pro:n moottoripyöräilijät lähtevät messualueelta paraatiajolle klo 12. Paraatiajo kiertää Ähtärin keskustan kautta kohti valtatie 18:a ja Keskisen kyläkauppaa. Lauantaina illalla ohjelmassa myös vauhdikkaat messutanssit Hotelli Mesikämmenessä, Kalle Kaaja & Kulkukoirat takaavat onnistuneen illan.
Messualueella toimiva Mesikämmenen pop up burger –ravintola tarjoaa maukasta purtavaa nopeasti ja vaivattomasti, ravintolasta saatavana myös näytteilleasettaja Kyrö Distilleryn tuotteita.
Erä- vapaa-aika ja koirat kuuluvat yhteen. Noutajakoirien metsästysnäytös on kiinnostava niin metsästäjille kuin muillekin luonnossa ja ulkona viihtyville. Metsästysnäytöksestä saa hyviä vinkkejä isäntäväen ja koiran yhteiseen, virikkeelliseen harrastamiseen. Ähtäri –hallin esiintymiskorokkeella esitellään eri metsästyskoirarotuja, ulkonäköä ja luonteiden sekä eritystaipumusten eroavaisuuksia. Messujen vaatetuspuolelta on mahdollisuus hankkia asuja ja asusteita niin lemmikeille kuin isäntäväellekin.
Sunnuntaina ei kannata jäädä kotiin vaan tulla messuilemaan - ja aivan erityisestä syystä. Silloin kuullaan maalaislääkäri Tapani Kiminkisen luento Ähtäri –hallissa. Luennon aihe on Kottiinsa on moni kuollu.
Messut ovat avoinna molempina messupäivinä klo 10 – 16. Ähtäri Zoo on avoinna normaalisti, eläinpuistolipun (17€) ostaneet pääsevät veloituksetta Erä- ja Vapaa-aikamessuille. Pelkkä messulippu 10€/hlö, alle 10v messuille veloituksetta.
Luettelo kaikista näytteilleasettajista ja messu-uutiset www.facebook.com/zooresort ja ahtarizoo.fi –sivustolla, kohdassa ajankohtaista.


 

« Takaisin