Ruokapuodin Herkkutorilla on laaja valikoima laadukkaita raaka-aineita pääsiäisen herkkuihin.

Ruokapuodin Herkkutorilla on laaja valikoima laadukkaita raaka-aineita pääsiäisen herkkuihin.

Pääsiäinen on makujen ja värien juhlaa

17.3.2016

Ruokapuodin Herkkutorilla on laaja valikoima laadukkaita raaka-aineita pääsiäisen herkkuihin.

Kyläkaupasta kaikki tarvittava pääsiäiseen

Pääsiäinen on jo ovella ja ajatus pääsiäisruuista nostaa veden kielelle – pääsiäinen on eittämättä kevään herkullisin juhla. Hyvän ruuan, kauniiden kukkien, suklaamunien ja koristeiden ohella pääsiäinen on koko perheen yhteistä aikaa ja yhdessäolon riemua.

Pääsiäinen on kristinuskon kirkkovuoden vanhin ja merkittävin juhla. Sen viettoon on paljon erilaisia tapoja, tottumuksia ja juhlaruokia. Pääsiäisen perinteenä ovat ruuan lisäksi askartelemalla valmistetut pääsiäismunat, virpomisoksat ja rairuohot sekä Pohjanmaan pääsiäiskokot.

Pääsiäismenussa maistuvat sesongin herkut, kuten karitsa ja pääsiäisleivonnaiset. Pääsiäiskotia kaunistavat keltainen väri, höyhenkoristeiset pajunkissat sekä kevään kukat. Kukista pääsiäisenä suosituimpia ovat tulppaanit, narsissit ja helmililjat.

Muista varautua pieniin trulleihin

Pohjanmaalla pääsiäislauantaina liikkeellä ovat myös pienet trullit, joten tärkeä asia pääsiäisen hankintalistalla ovat pikkuvirpojien suosikit, ihanat pääsiäismakeiset ja suklaamunat. Kyläkaupan Ruokapuodin ryhmäpäällikkö Aki Peltoniemi kertoo suklaamunien olevan pääsiäisen kovin myyntihitti. –Yllätysmunia myydään pääsiäisenä yli 60 000 kpl, niin myös tänä vuonna, Aki Peltoniemi myhäilee tyytyväisenä. –Kyläkaupan valikoima on tällä hetkellä parhaimmillaan, varsinkin trulleille helposti jaettavia suklaapatukoita ja tikkareita on ihan joka lähtöön. Valikoimassa on nyt myös keräilijöiden suosiossa olevat Muumi-teemaiset peltirasiat, joiden kysyntä on erittäin kova, hän lisää.

 

Pääsiäisenä herkutellaan

Pääsiäiseen liittyy paljon erilaisia perinteisiä ruokia.  Pääsiäistä edeltävien 40 päivän aikana vietettävä paasto on peruja varhaiskristilliseltä aikakaudelta ja paaston päättymistä on aina juhlistettu runsailla ja herkullisilla pääsiäistarjoiluilla. Vaikka varsinaista paastoa ei kovin yleisesti vietetäkään, pääsiäinen on edelleen hyvin pitkälti ruuan juhla. Lammaspaisti on kuulunut pääsiäisaterialle muualla maailmassa jo 600-luvulta lähtien. Suomessa lampaan syöminen pääsiäisenä on yleistynyt vasta viime vuosikymmeninä.

Pääsiäisenä tarjotaan lampaan lisäksi broileria, kananmunia, kalaa, pasha sekä tietenkin mämmiä.  Mämmi on tunnetuin ja aito suomalainen pääsiäisruoka. Sitä on valmistettu jo katolisena aikana. Perinteisesti mämmiä on tarjotttu pääsiäispöydän jälkiruokana kerman, jäätelön tai vaniljakastikkeen kera, mutta nykyään sitä on tarjolla monenlaisissa muodoissa. –Kymppi-Maukkaiden valmistava Mämmijäätelö-pikari on uusinta uutta, kertoo Aki Peltoniemi. Hän vinkkaa myös, että Ruokapuodin Herkkutori on ohittamaton pääsiäisherkkujen ostopaikka. –Herkkutorilla on laaja valikoima sekä kalaa että lihaa juhlapöytään, tietenkin Kyläkaupan edullisin hinnoin, joten kannattaa käydä tutustumassa, suosittelee Aki.

« Takaisin