Oskar Dahlbacka uskoo vahvasti itseensä ja kisapirssi Mini Oneen tämän kauden V1600 -luokan mestaruusjahdissa.

Oskar Dahlbacka uskoo vahvasti itseensä ja kisapirssi Mini Oneen tämän kauden V1600 -luokan mestaruusjahdissa.

Oskar Dahlbackalla kiiltoa silmäkulmassa

3.9.2020

Rata-ajon SM-sarjassa mennään tällä kaudella lyhennetyllä kaavalla. Takana on yksi kisaviikonloppu Jurvan Botniaringillä. Mitalistit saadaan selville jo reilun viikon kuluttua Alastaron moottoriradalla.

  Koppiautojen V1600 -luokassa Kokkolan Oskar Dahlbacka (27) on uuden kisapirssin myötä löytänyt vauhtiinsa lisää puhtia. Botniaringillä kokkolalaisen silmäkulmassa välkähti. Oliko se kullan kiiltoa – se selviää Alastarolla?

  Dahlbacka kurkotteli jo viime kaudella V-autojen mitalia Toyota Yariksella, mutta joutui tyytymään sarjan neljänteen sijaan. Edelliset kaksi kautta kulkivat myös lähellä mitalikantaa.

  -Yaris oli tosi hyvä ajaa, mutta siinä ei vain vauhti riittänyt. Kokeiltiin kaikenlaisia temppuja, mutta laitteesta puuttui voimaa sen verran, että mitali sillä autolla jäi haaveeksi, kuvaili Dahlbacka edellisiä ratakausia.

 

Ministä potkua

  Tälle kaudelle Toyota Yaris vaihtui Mini One -merkkiseen kisalaitteeseen ja vauhtia tuli heti muutama piiru lisää. Botniaringillä ajettiin kolme kilpailua, joista kaksi ensimmäistä päättyi Dahlbackan kakkossijaan. Viikonlopun kolmannesta finaalista kokkolalainen kuittasi uransa ensimmäisen V1600 -luokan ykköstilan.

  -Hankin Minin viime kauden V1600 -luokan mestarilta Sami Talvitieltä. Ei Mini ihan pelkällä vanhan mestarin nimellä kulje. Kyllä sen kanssa pitää tehdä töitä ihan tosissaan. Jarruissa on vielä vähän hakemista ja alusta pitää saada kantavammaksi. Avausviikonloppu meni kuitenkin oikeaan suuntaan. Vauhti kasvoi loppua kohden, Dahlbacka valaisi.

  Botniaringillä kaksi ensimmäistä lähtöä vei luokan kahden vuoden takainen mestari, Arttu Kilpi, joka sijoittui toiseksi Dahlbackan voittamassa erässä.

  -Viimeiseen lähtöön starttasin kolmannesta ruudusta ja nousin heti toiseksi. Kolmannella kierroksella ohitin Kilven ja siitä sitten painoin sukka syylärissä voittoon.

 

Kirkas tavoite

  SM-pisteisiin lasketaan kaikkien kuuden osakilpailun tulokset. Alastaron kolmen finaalin viikonloppuun Dahlbackalla on kirkas tavoite.

  -On tässä jo harjoiteltu ja kaikki on vielä mahdollista. Alastarolle lähden ajamaan mestaruudesta. Haetaan autoon ennen kisaa vielä pieniä muutoksia säätöihin ja hiotaan jarrutuspaikkoja tarkemmiksi. Uskon ihan tosissani, että mestaruus on otettavissa.

  Vaikka SM-kausi typistyi kahden kisaviikonlopun mittaiseksi, on Dahlbackalla kuitenkin tältäkin kaudelta hyvä tuntuma kilvanajoon.

  -Olen ollut mukana kahdessa kuuden tunnin Endurance-kilpalusssa. Niissä kisoissa kertyy paljon kilometrejä. Endurance on myös hyvä paikka harjoitella ohitustilanteita. Pitkässä kisassa niitä kertyy paljon, Dahlbacka kiteyttää.

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin