Esko Aho.

Esko Aho.

Osaavan työvoima riittävyyttä pohditaan seminaarissa Lapualla

9.5.2018

Esko Aho.

Osaava työvoima kasvun mahdollistajana - seminaari järjestetään toukokuussa Lapualla. Seminaarin tavoite on koota yhteen eteläpohjalaiset ja miettiä konkreettisia ratkaisuja osaavan työvoiman riittävyyteen. Ammattitaitoisen työvoiman riittävyys on herättänyt huolta jo nyt, mutta huoli riittääkö osaavia työntekijöitä myös tulevaisuudessa. Osa teollisuuden työnantajista kertoo jo nyt, että eivät voi vastata kaikkiin asiakkaidensa tilauksiin, koska eivätkä saa palkattua osaavaa henkilökuntaa riittävästi. Lukuisia toimia työpaikkojen ja työtä hakevien kohtaamiseen on tehty ja tehdään kaiken aikaan, silti kaikki uudet keinot ja ideat ovat tervetulleita. Seminaari on tarkoitettu Etelä-Pohjanmaan yrityksille, kuntien elinkeinotoimen edustajille, kuntien luottamustehtävissä oleville, koulutusorganisaatioille ja julkisille toimijoille.

Seminaarin pääpuhuja entinen pääministeri Esko Aho katsoo puheenvuorossaan työmarkkinoiden tulevaisuuteen.

Lisäksi iltapäivässä saadaan taustatietoa toimintaympäristöstä ja kuullaan esimerkkejä siitä kuinka yritykset ovat onnistuneet rekrytoimaan osaajia esimerkiksi ulkomailta tai rekrytointikoulutuksen avulla. Seminaarin päättää paneelikeskustelu.

Viimeisimmän TEM:in työllisyyskatsauksen mukaan Etelä-Pohjanmaan alueella työttömyys on edelleen laskusuunnassa. Alueellamme on manner Suomen toisiksi alhaisin työttömyysprosentti. Työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla on edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verraten 120 työpaikkaa enemmän. Uusia työpaikkoja ilmoitettiin avoimeksi maaliskuussa 1526 kappaletta.

Seminaarin järjestää Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto ja Yhteinen Etelä-Pohjanmaa/ Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistus.

FAKTA: Osaava työvoima kasvun mahdollistajana - seminaari 16.5.2018 klo 12.30

Paikka: Kulttuurikeskus Vanha Paukku. Ilmoittautuminen 6.5. saakka. Lisätiedot www.epliitto.fi/tapahtumat

« Takaisin