Ulkoilu- ja maastohiihtoasuihin on tullut jälleen uutuuksia ja piristäviä värejä, Milla Saari sanoo.

Ulkoilu- ja maastohiihtoasuihin on tullut jälleen uutuuksia ja piristäviä värejä, Milla Saari sanoo.

On hyvä aika valmistautua pian alkavaan hiihtokauteen

29.9.2016

Ulkoilu- ja maastohiihtoasuihin on tullut jälleen uutuuksia ja piristäviä värejä, Milla Saari sanoo.

  • Täyden palvelun hiihtotalo Carilainen Sportilla hiihtokauden avajaismarkkinat Ähtärissä

Taisto Järvinen

Syyskuun ja lokakuun vaihde on aikaa, jolloin pakostakin tulee mieleen lähestyvä talvi sekä talven toiminnot ja harrastukset. Murtomaahiihto on yksi merkittävä talven harrastus ja elämys. Toisekseen hiihdon suosio suomalaisten keskuudessa elää nousukautta.

Ähtärissä on järjestetty hiihtokauden avajaismarkkinat jo runsaat kaksikymmentä kertaa. Jatkoa tapahtumalle seuraa jo runsaan viikon kuluttua 7. – 9.10. jolloin Carilainen Sportin seuraavat hiihtokauden avajaismarkkinat järjestetään Ähtäri-hallissa. Ennakkotietojen mukaan tapahtumasta tulee entistä mittavampi, ja hiihtokansan näkökulmasta katsottuna tilaisuus, jossa on esillä kattavimmat valikoimat hiihdon välineitä ja varusteita.

  • Avajaismarkkinoilla on tarjolla tiettävästi Suomen laajin suksivalikoima. Suksimerkeistä esillä ovat Fischer, Atomic, Rossignol, Salomon ja Yoko kaikkine suksivariaatioineen. Voiteista esillä ovat kaikki merkit ja kaikki erilaiset voidetyypit. Hiihtokengistä on todella suuri valikoima, sauvoista ja hiihdossa käytettävistä vaatteista löytyy myös jokaiselle sopivat tuotteet. Tarjolla on lisäksi kengät ja asusteet juoksuun, ulkoiluun ja vaellukseen.

  • Avajaismarkkinoilla on kovia tarjouksia hiihdon välineistä ja varusteista. Tapahtumassa kävijöille tietoa ja vinkkejä on antamassa 30 lajin parissa työskentelevää ammattilaista. Oman henkilökuntamme lisäksi paikalla on maahantuojien edustajia ja liikkeemme ”promoporukkaa” eli SM-tason kilpahiihtäjiä, Juha Suosalo taustoittaa tapahtumaa.

Hiihtokauden avajaismarkkinat eivät tokikaan ole pelkästään kilpahiihtäjien tapahtuma, vaan kuntohiihtäjillä ja ihan tavallisilla kuntoilijoilla on nyt erinomainen tilaisuus hankkia ladulle mahdollisimman sopiva hiihtokalusto. Tosiasia nimittäin on se, että hiihtämällä huonolla tai sopimattomalla kalustolla tulee turhan lyhyt latu.

Uusia palveluita

Suksista, hiihtokengistä, sauvoista, tekstiileistä ja ylipäätään kaikista maastohiihdossa tarvittavista välineistä tulee uutuuksia jokaisen kauden edellä. Tämän syksyn avajaismarkkinoilla Carilainen Sport tuo myös muuta uutta, kuten neljä kertaa tapahtuvan voitelunäytöksen ja suksienvalinnan koulutustilaisuuden.

  • Suksien voitelu saattaa olla joillekin ongelma hiihtämiseen. Voitelun selkiyttämiseksi järjestämme sekä perjantaina että lauantaina kaksi voitelunäytöstä, joissa kouluttajina on voidemerkkien edustajia.

  • Jatkuvasti pyritään kehittämään parempia pikavoiteita, jotka ovat helpompi ratkaisu. Pitää kuitenkin muistaa, että perinteisellä tavalla suoritettu voitelu on lähes aina paras ja hyvä suksien pohjamateriaalille, Sami Saari kiteyttää.

Täysin uutta koko Suomea ajatellen on hiihtokauden avajaismarkkinoiden yhteydessä Hotelli Mesikämmenessä järjestettävä Fischerin suksienvalinta koulutustilaisuus. Tilaisuuden vetäjä on itävaltalainen Hans Hubinger. Tilaisuus on herättänyt ansaittua mielenkiintoa, mutta vielä ehtii ilmoittautua lauantaina 8.11. kello 11 alkavaan tilaisuuteen.

Sami Saari ja Juha Suosalo muistuttavat, että avajaismarkkinatarjoukset ovat voimassa vain markkinoiden aikana. Täyden palvelun hiihtotalon palvelut sen sijaan ovat tarjolla liikkeen tiloissa päivittäin. Tällöin yrittäjät palvelevat asiakkaita ja antavat vinkkejä suksien kunnostusta ja voitelupalvelua unohtamatta.

Carilainen Sportin viime vuoden lopulla alkanut verkkokauppa on käynnistynyt kivasti. Tuotetarjonta verkossa kasvaa edelleen.

Carilainen Sport Oy

Jokentie 1, 63700 Ähtäri

Sami 040 547 9466

Juha 0400 808 676

Milla 044 555 3646

www.carilainensport.fi

« Takaisin