Michelin X Ice North 4 on turvallinen valinta auton alle. Tulevan talven ajokeleille se tarjoaa pitoa, kestävyyttä ja suorituskykyä, Valtteri Vainionpää sanoo.

Michelin X Ice North 4 on turvallinen valinta auton alle. Tulevan talven ajokeleille se tarjoaa pitoa, kestävyyttä ja suorituskykyä, Valtteri Vainionpää sanoo.

On aika kääntää katseet auton talvirenkaisiin

11.10.2018

Michelin X Ice North 4 on turvallinen valinta auton alle. Tulevan talven ajokeleille se tarjoaa pitoa, kestävyyttä ja suorituskykyä, Valtteri Vainionpää sanoo.

Taisto Järvinen

Raahen Rengas ja Laite on ihan sitä varten, että ajoneuvoissa on kunnolliset renkaat

Pohjois-Suomi sai lumipeitteen jo viime viikolla. Myös Väli-Suomen alueella on aamuliukkautta ja vähäistä lumisadetta koettu. Kuluvalla viikolla sää on lämpimämpi, mutta talvi ja liukkaat ajokelit ovat pomminvarmasti tulossa. Näin ollen jokaisen autolla tai muulla pyörien päälle rakennetulla kulkuvälineellä liikkuvan on nyt korkea aika varautua talveen.

Raahen Rengas ja Laite Oy:n Jalasjärven liikkeessä, kuten myös muissa yrityksen liikkeissä on tänä syksynä jo asennettu autoihin talvirenkaita. Yrityksen rengasvarastosta löytyvät lähes kaikki rengasmerkit ja rengaskoot henkilö-, paketti- ja kuorma-autoihin sekä pyöräkuormaajiin. Kaikkiin liikkeen myymiin renkaisiin löytyy vanteet. Yrityksessä on myös renkaiden pinnoituspalvelu.

Valtteri Vainionpää Jalasjärven toimipisteestä sanoo, että talvirenkaiden kunto on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen rengas-sesonkia.

  • Renkaiden vaihdossa eletään usein niin kiireisiä päiviä, että rengas-asioissa olisi hyvä ennakoida. Mikäli renkaat eivät ole hyväkuntoiset, niin uudet kannattaa hankkia ennakkoon. Renkaiden asentaminen auton alle käy tällöin sujuvammin.
  • Nastoitettu talvirengas on tällä alueella selkeästi suositumpi kuin kitkarengas. Nastoitettujen renkaiden käyttöä puoltaa mm. alueen melko usein vaihtelevat ajokelit ja myös hieman huonompi tienhoito. Nastarenkaiden osuus talvipyöristä on meidän asentamiemme henkilöauton renkaiden kohdalta noin 85 prosenttia.

Raahen Rengas ja Laite Oy:n henkilöautojen rengastarjonnan suosituimmat merkit ovat Michelin, Goodyear ja Hankook. Uutuutena on Michelin -testivoittajarengas, jossa nastoja on normaalia enemmän. Nastojen määrä talvirenkaissa vaihtelee 110 ja 250 välillä renkaan koosta ja tyypistä johtuen.

Turvallinen liikenne koskettaa kaikkia

Turvallinen liikkuminen liikenteessä on kaikkien yhteinen asia, ei pelkästään autoilijan. Autoilija on silti ehkä kaikkein merkittävin turvallisuuteen vaikuttava tekijä. Ajotapa, auton kunto ja renkaat ovat avainasemassa, kun autoilijan osuutta liikenneturvallisuuteen punnitaan.

Valtteri Vainionpää pitää tärkeänä auton renkaiden kunnon tarkistamista ja toimintaa renkaiden hyväksi mikäli tilanne niin edellyttää.

  • Autoilijat ajavat keskimäärin melko hyväkuntoisilla kesärenkailla. Talvirenkaat kannattaa myös päivittää ajan tasalle. Mikäli renkaista on irronnut nastoja merkittävästi tai rengas on 3-4 vuoden ikäinen ja/tai sillä on ajettu runsaasti, on renkaat syytä vaihtaa. Kumi nimittäin kovettuu vuosien varrella ja sen pito-ominaisuudet heikkenevät merkittävästi.

Raahen Rengas ja Laite Oy:stä muistutetaan, että myös raskaankaluston vetävien akselien renkailla on talvirengaspakko.

  • Tarjolla ovat myös auton hoitotuotteet, kuten vahat, autosampoot, liuottimet ja muut tarvikkeet.
  • Rahoituspalvelu ja jopa 12 kuukauden maksuaika rengaskauppoihin on saatavana kauttamme, Vainionpää evästää.

 

Raahen Rengas ja Laite Oy

Hallitie 6, 61600 Jalasjärvi

050 432 5898

raahenrengasjalaite.fi

Liike on avoinna:

ma-pe klo 8-17, la klo 9-14

...

« Takaisin