Alavuden konttorin tiloissa viihtyvät hyvin niin asiakkaat kuin asiakaspalvelijat. Kuvassa istumassa kassapalveluista ja infosta vastaava Jaana Rajamäki (vas) ja palveluneuvoja Päivi Ahola. Ylhäällä rahoituspäällikkö Jenni Härkönen (vas) sekä Alavuden Tuurin ja Ähtärin konttorien johtaja Tuula Mäntylä.

Alavuden konttorin tiloissa viihtyvät hyvin niin asiakkaat kuin asiakaspalvelijat. Kuvassa istumassa kassapalveluista ja infosta vastaava Jaana Rajamäki (vas) ja palveluneuvoja Päivi Ahola. Ylhäällä rahoituspäällikkö Jenni Härkönen (vas) sekä Alavuden Tuurin ja Ähtärin konttorien johtaja Tuula Mäntylä.

OmaSp Alavudella avaa kesäkauden leppoisissa tunnelmissa

15.5.2024

Vivi Triballi

 Oma Säästöpankki Alavudella juhlii kesäkauden avautumista perjantaina 17.5. Oma Säästöpankkien perustaminen alkoi aikanaan paikallisesti vahvojen säästöpankkien ja paikallisosuuspankkien toimesta, ajatuksenaan edistää säästämistä ja asiakkaiden hyvinvointia.

 • Nämä arvot ovat kestäneet toiminnassa jo yli 140 vuotta ja ovat edelleen meille keskeisiä, vakuuttaa Tuurin, Ähtärin ja Alavuden konttorien johtaja Tuula Mäntylä.

Mäntylän ajatusten kärjessä onkin hyvä asiakastuntemus ja asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen.

 • Haemme kasvua pitkäjänteisesti, vastaamalla ripeästi muuttuviin asiakastarpeisiin, muun muassa tarjoamalla tärkeimmät palvelut sujuvimmin ja läheisemmin. Vain kasvava ja kannattava yritys voi kehittää toimintaansa asiakastarpeiden mukaisesti. Kilpailuvalttimme onkin erinomainen henkilökohtainen palvelu, jonka myötä olemme lähellä ja läsnä asiakkaitamme paikallisesti konttoreissa sekä digitaalisissa palvelukanavissa, avaa Mäntylä.

Tuula Mäntylän vastuulla ovat Alavuden keskustan ja Tuurin sekä Ähtärin konttorit. 

 • Toimin konttorinjohtajana ja minulla on työvuosia lähemmäs 40.Konttoreissa vastaan pääasiassa yrityspuolen ja yrittäjien asioista, mutta hoidan toki myös henkilöasiakkaita. Tuurin ja Ähtärin konttorien johtajana olen toiminut vuodesta 2017 ja Alavuden keskustan konttori tuli vastuulleni viime vuoden loppupuolella, kertoo Tuula Mäntylä.

Hän selittää, että Alavuden keskustan konttoriin on alkuvuoden aikana tehty pientä brändäystä, OmaSp:n ilmeen mukaiseksi, mikä näkyykin erittäin viihtyisänä ja valoisana konttorina asiakkaan silmin. Tuurissa on ollut viimeisen vuoden aikana laajennustyömaa, minkä myötä pankille saadaan 140 neliötä lisää tilaa.  

 • Saamme lisää työtiloja ja kokoushuoneen. OmaSp on keskittänyt taustatöitä Tuuriin ja tämän takia tarvitsemme lisää tilaa, kuvailee Mäntylä.

OmaSäästöpankilla on tällä hetkellä 45 täyden palvelun konttoria. Tänä vuonna avataan konttorit vielä Vaasaan, Vantaalle ja Kuopioon.

 • Henkilökuntaa on yhteensä noin 500. Elokuun lopulla toteutuu OmaSp ja Handelsbankenin liiketoimintakauppa, minkä myötä Pk-yritysliiketoiminta ja pk-yrittäjien henkilökohtaiset pankkipalvelut siirtyvät OmaSp:lle, paljastaa Mäntylä.

Kolmessa konttorissa kiertävää työvoimaa ja vakaa asiakaspohja

OmaSp:n Alavuden, Ähtärin ja Tuurin konttoreissa henkilökuntaa on yhteensä 11.

 • Tämän vuoden puolella konttoreihin on rekrytoitu 4 vakinaista henkilöä.Konttoreissa kassapalvelut toimivat joka päivä pankin aukiolojen mukaisesti eli kello 9.30 -16.30. Henkilökunnalle on myös suorat puhelinnumerot.Osa henkilökunnastamme kiertää Alavuden keskustan, Tuurin ja Ähtärin konttoreissa. Jenni Härkönen on rahoituspäällikkönä Tuurissa sekä Alavuden keskustassa ja Tuomas Tuppurainen on rahoituspäällikkönä Tuurin ja Ähtärin konttoreilla, selvittää konttorinjohtaja.

Asiakaspohja on rahoituslaitokselle tärkeää ja OmaSp:n perusta muodostuu henkilö- ja yritysasiakkaista.

 • Meillä on asiakkaita eri puolelta maata, kun tänä päivänä pankkiasiat voidaan hoitaa etäyhteyksillä, kertoo rahoituspäällikkö Jenni Härkönen.

Niin lainaneuvotteluissa, korkokatteissa kuin kiinteistökauppojen rahoituksissakin asioita voidaan hoitaa sähköisesti.

 • Asiakasuskollisuus näkyy hyvin palveluissa, kun verkkoneuvottelujen avulla hoidamme asioita ja sähköiset allekirjoitukset korvaavat tapaamisen, selittää Jenni Härkönen.

OmaSp saakin Alavuden henkilökunnan mukaan runsaasti hyvää palautetta.

 • Siitä pidetään, että konttoriemme ovet ovat auki joka arkipäivä ja kassapalvelut ovat käytössä. Myös siitä ollaan iloisia, että verkkoneuvottelujen kautta asiointi hoituu helposti tutun toimihenkilön avulla, Härkönen sanoo.

Usein asiakkaat kysyvät myös perunkirjoituksen, edunvalvontavaltakirjojen ja testamenttien tekoa.

 • Näitä meillä tekevät OmaSp lakimiehet ja yhteistyökumppanit. Kauppakirjojen laadinnat hoitavat Omakotien Tuomas Sivula ja Jere Rajalampi. OmaSp:llä on lisäksi OmaVarainhoito, jonka johtajana toimii Petri Grönroos.Varainhoitajat ovat tavattavissa konttorilla sopimuksen mukaisesti.

Juhlaan on aihetta

OmaSp:n Alavuden keskustan konttorilla on Kesäkauden avajaiset perjantaina 17.5. 

 • Tarjoamme päivällä lohikeittoa ja täytekakkukahvia. Illalla meillä on koko perheelle ohjelmaa pankin edessä. Kaikki ovat tervetulleita, sanoo konttorinjohtaja Tuula Mäntylä.

Oma SP järjestää silloin tällöin muutakin toimintaa.

 • Kesällä ovat ensimmäisen OmaSp Open Tour Golf-kisan osakilpailut, jotka pelataan Ähtärissä ja Virroilla. Olemme myös varanneet 25.5.2024 klo 16 Sydänmaan Nuorisoseuralle teatteriesityksen ”Hätä keinot keksii”. Tarjoamme esityksen 250 henkilölle. Väliajalla on täytekakkukahvit. Lippuja on jaossa Kesäkauden avajaisissa päivällä ja illalla. Myös Tuurin konttorin remontin valmistuttua tulemme järjestämään avajaiset, lupaa Tuula Mäntylä ja toivottaa kaikki OmaSp:n asiakkaat ja asiakkuudesta kiinnostuneet Alavuden konttorin kesäkauden avajaisiin perjantaina 17.5. Alavudelle.

« Takaisin