Pasi Turtio, Heikki Teppo ja Tuula Mäntylä ovat pysähtyneet Alavuden konttorissa palveluneuvoja Paula Peuralan työpisteelle.

Pasi Turtio, Heikki Teppo ja Tuula Mäntylä ovat pysähtyneet Alavuden konttorissa palveluneuvoja Paula Peuralan työpisteelle.

Oma Säästöpankilla juhlaviikko Alavudella

10.3.2016

Pasi Turtio, Heikki Teppo ja Tuula Mäntylä ovat pysähtyneet Alavuden konttorissa palveluneuvoja Paula Peuralan työpisteelle.

Taisto Järvinen

Juhlaviikon aiheina kahden vuosikymmenen toiminta ja kasvun vuodet

Oma Säästöpankin Alavuden konttorilla vietetään juhlaviikkoa. Säästöpankkitoiminta on Järviluomatie 6:n kiinteistössä aloitettu Töysän Säästöpankin nimissä tasan kaksi vuosikymmentä sitten. Säästöpankkien yhdistymisen käynnistyttyä on pankkitoiminta jatkunut Oma Säästöpankin nimissä vuodesta 2009 lähtien.

Oma Säästöpankin Alavuden konttorin juhlaviikon tapahtumina on jo ollut lipaspäivä, asuntopäivä sekä säästämisen ja sijoittamisen päivä. Tänään torstaina on Alavuden linja-autoaseman alakerrassa mahdollisuus tutustua Säästöpankkimuseoon. Pankin henkilökunta esittelee museota kello 10 – 15 välisenä aikana. Huomenna perjantaina on vuorossa lohisoppapäivä, jolloin tarjoilu konttorin edustalla on kello 11 – 15 välisenä aikana.

Heikki Teppo on hoitanut pankinjohtajan postia juhlivassa pankissa sen perustamisesta lähtien 20 vuoden ajan. Hänen katsauksesta käy ilmi, että pankin toiminnan perusajatuksena ovat tyytyväiset asiakkaat.

  • Mittausten mukaan Oma Säästöpankin asiakkaat ja henkilökunta ovat varsin tyytyväisiä pankkitoimintaan. Paikallinen, nopea ja suoraviivainen toiminta ja päätöstenteko ovat vahvuutemme.
  • Asiakkaat ovat tärkeimmät yhteistyökumppanimme. Yhteistyö asiakkaiden ja pankin kesken on sujuvaa, kun kaikissa toimipaikoissamme on täydet pankkipalvelut.

Nykyisen Oma Säästöpankin Alavuden konttorin edeltäjän Töysän Säästöpankin perustamisvaiheesta lähtien pankissa asiakkaita ovat palvelleet Heikki Tepon lisäksi Eeva Keisala ja Marjatta Kattelus, ja ovat edelleen pankin asiakaspalvelijoina.

Kasvun vuodet

Kuusiokuntien alueen Oma Säästöpankin rahoituspäällikkö Tuula Mäntylä tuntee mielihyvää siitä, että pankin kasvu on ollut voimakkainta Kuusiokuntien alueella.

  • Vuosi 2015 oli alueellamme huippuvuosi, käytetään sitten mittareina mitä lukuja tahansa. Uusia asiakkaita saimme viime vuoden aikana Tuuri/Töysän konttoriin 300, Alavuden konttoriin 150 ja Kuortaneen konttoriin 120. Asiakkaita kolmessa konttorissa yhteensä on yli 11 000.
  • Uusia luottoja kolmesta konttorista myönnettiin yhteensä 34 miljoonaa euroa. Liiketoimintavolyymien euromäärä kolmen konttorin osalta on 273 miljoonaa euroa.

Suomen suurin yksityinen pankki

Voimakkaan kasvun vauhdittamana on Oma Säästöpankista muodostunut Suomen suurin yksityinen pankki. Oma Säästöpankin taseen loppusumma on 1,93 miljardia euroa ja liikevoitto 19,6 miljoonaa euroa. Täyden palvelun pankkikonttoreita on 45 ja henkilökuntaa 252 henkeä.

Pohjoisen alueen aluejohtaja Pasi Turtio sanoo Etelä-Pohjanmaan ja pankin kotiseudun Kuusiokuntien alueen olevan edelleen vahvaa Oma Säästöpakin aluetta, vaikka kasvua on viime vuosina tapahtunut monen maakunnan alueilla.

  • Pohjanmaan alue tunnetaan yrittäjyydestä. Maamme menestys syntyy yritystoiminnan toimeliaisuudesta ja hyvinvoinnista. Maakuntiin toivotaan yhä enemmän menestyviä yrityksiä, jotka ovat rohkeita ja haluavat kasvuntielle. Toimeliaisuus, rohkeus riskinottoon ja tuloksen saavuttaminen ovat tekijät, joilla palkkasummat ja verokertymät saadaan kasvuun.
  • Pankki on sitä varten, että se edistää alueen elinvoimaa ja tuo vetoa talouselämään sekä edistää taloudellista kasvua.
  • Me pankissa teemme osuutemme ihmisten työllistymiseksi. Kuusiokuntien alueen konttoreihin voidaan palkata viisi henkilöä ja pankin pohjoiselle alueelle muihin pankkeihin myös useita henkilöitä eläköitymisten johdosta.

« Takaisin