Oikuttelevat kirjaimet

Oikuttelevat kirjaimet

OIKUTTELEVAT KIRJAIMET KIRJOITTAVAT PIILOVIESTIN

7.4.2016

Oikuttelevat kirjaimet

Seinäjoen taidehallin Studion uusi näyttely on täynnä iloisesti oikuttelevia kirjaimia kuvataiteilija ja kalligrafi Marika Koskimäki-Ketelän teoksissa. Näyttelyssä on esillä grafiikan, kalligrafian ja sekatekniikoin toteutettuja töitä, joissa näkyvät värit, ilo ja ilmaisun vapaus. Koskimäki-Ketelälle tyypillisiä ovat isokokoiset teokset ja erilaisten materiaalien runsas ja kokeileva käyttö. Inspiraatiota hän hakee esimerkiksi Pohjanmaan lakeuksilta ja metsistä.

Taiteilija kertoo: ”Kynät terät ja siveltimet ovat intohimoni, mutta kirjoittaminen onnistuu yhtä hyvin katuharjalla tai kuusenoksilla. Kursseillani ja niin suomalaisissa kuin ulkomaalaisissakin aikakauslehdissä esitellyissä projekteissani kannustan taiteilijoita leikilliseen luovuuteen. Ilo kirjoittaa työhön piiloviestin: nämä teokset on tehty rakkaudella.”

Maistiaisia näyttelyn suurimman teoksen valmistumisesta saa videosta: https://youtu.be/DP8Aul2PDWA

Marika Koskimäki-Ketelä (s.-74) on Ilmajoella asuva kuvataiteilija (AMK), valokuvaaja ja kalligrafi. Hän toimii yrittäjänä ja freelance-taiteilijana suunnitellen ja toteuttaen kuvataidetta, merkkejä ja lavasteita. Hän on myös suunnitellut koukerokirjainleimasimia, tatuointeja ja esimerkiksi tietokonefontteja. Lisäksi hän pitää kursseja, toimii aktiivisesti Suomen Kalligrafiayhdistyksessä ja kirjoittaa suomalaisiin ja ulkomaalaisiin julkaisuihin. Hänen kirjansa ”Iloisia ”Kirjaimia - Oikeilla Välineillä”  julkaistiin Yhdysvalloissa 2014 nimellä "Happy Lettering with the Right Tools''.

“Oikuttelevat kirjaimet” on esillä Taidehallin Studiossa 9.4.-8.5.2016. Näyttelyn yhteydessä Taidehalli järjestää Marika Koskimäki-Ketelän ohjaamia kalligrafian työpajoja yläkouluille ja 2.asteen opiskelijoille. Tiedustelut näyttelykoordinaattorilta.

Koskimäki-Ketelä esittelee näyttelyä myös senioreiden Torstaitapaamisessa to 21.4. klo 13.00.

Näyttelysalien puolella jatkuu Marjo Hyttisen, Kalle Nurmisen ja Pirjo Nykäsen TRISKELE! –näyttely 8.5. saakka.

Marika Koskimäki-Ketelä tavattavissa ripustuksen äärellä perjantaina 8.4. klo 9 alkaen.   

Avajaiset lauantaina 9.4. klo 14    Tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen p. 040 774 8560

Marika Koskimäki-Ketelä p. 040 5555474   www.marikakk.fi

« Takaisin