Viime vuonna Iivari Huhtala Sapsalammelta sijoittui toiseksi Mini Miljoona Pilkin 1-2-luokkalaisten sarjassa 1,19 kg saaliillaan.

Viime vuonna Iivari Huhtala Sapsalammelta sijoittui toiseksi Mini Miljoona Pilkin 1-2-luokkalaisten sarjassa 1,19 kg saaliillaan.

Nyt oma sarja myös eskarilaisille Vielä ehdit mukaan ilmaiseen Mini Miljoona Pilkkiin

10.3.2016

Viime vuonna Iivari Huhtala Sapsalammelta sijoittui toiseksi Mini Miljoona Pilkin 1-2-luokkalaisten sarjassa 1,19 kg saaliillaan.

Mini Miljoona Pilkki on Kyläkaupan järjestämä, jo perinteeksi muodostunut ilmainen kalastuskilpailu kaikille alakouluikäisille. Kilpailu käydään ensi sunnuntaina 13.3.2016 klo 12-13 Ähtärin Peränteellä.  Tänä vuonna kisaan on pienten kalastajien toiveesta lisätty oma sarja myös eskarilaisille.

Ilmaisen, henkilökohtaisen osallistumisoikeuden Mini Miljoona Pilkkiin voi noutaa veloituksetta Kyläkaupan Neuvonnasta. Kisaan pystyy ilmoittautumaan myös tapahtumapäivänä, sillä osallistumisoikeuksia saa myös paikan päältä Rautiolammelta.

Paikalle kannattaa tulla ajoissa hyvän parkkipaikan varmistamiseksi. Varaa mukaan lämpimät vaatteet ja asianmukaiset jalkineet. Omat eväät voi pakata reppuun, sillä ne maistuvat aina hyviltä ulkona luonnossa. Pilkkialueella on myynnissä grillimakkaraa ja virvokkeita. Paikan päällä on myös mahdollista päästä rekiajelulle WilleGalle-poron kyydissä.

Yli miljoonan sentin palkintomahdollisuudet

Kilpailusarjoja on neljä: eskarilaiset, ala-asteen 1-2 -luokkalaiset, 3-4 -luokkalaiset ja 5-6 -luokkalaiset. Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa.

 Palkintomahdollisuuksien yhteisarvo on yli miljoonan - tällä kertaa yli miljoona senttiä. Summa koostuu sadasta lottopottilohesta, joissa on sadan euron Kyläkauppa-ostokorttiin oikeuttava merkki. Näiden kirjolohien lisäksi kaikkien neljän sarjan kolme parasta palkitaan Kyläkaupan ostokorteilla seuraavasti: 100 euroa, 50 euroa ja 30 euroa. Kilpailulampeen (koko noin 100 metriä kertaa 300 metriä) on syksyllä istutettu kirjolohia yli tuhat kiloa. Merkittyjen kirjolohien lisäksi jään alla uiskentelee siis runsaasti myös merkitsemättömiä kirjolohia, joista voi loihtia kotona herkkuaterian.

Palkintojen lisäksi Kyläkauppa tarjoaa jokaiselle kilpailijalle hampurilaisaterian OnnenKivi-ravintolan grillissä.

Selkeät ja oikeudenmukaiset säännöt

Mini Miljoona Pilkki on eskarilaisten ja ala-asteikäisten kalastuskilpailu. Avustajia saa olla yksi, mutta tukijoukon kokoa ei rajata. Avustaja saa auttaa reiän kairaamisessa, syötin asettamisessa, siiman selvittämisessä, vieheenvaihtamisessa, ohjeistamisessa jne. Avustajalla ei ole oikeutta koskea pilkkivapaan tai siimaan, kun viehe on vedessä. Se johtaa kilpailijan välittömään diskaukseen. Nostokoukun käyttö ilman pilkkivapaan ja siimaan tarttumista on kuitenkin myös avustajalle sallittu. Avustajan merkitys on siis tärkeä kalan napatessa kiinni.

Tunnin kilpailuaika tekee tapahtumasta jännittävän

Koska tapahtuman on haluttu olevan aktiivinen ja innostava, kilpailuaika on rajattu tuntiin. Kilpailu alkaa klo 12 ja päättyy klo 13. Punnitsemisen jälkeen on hyvää aikaa ajella Kyläkauppaan ostoksille ja ruokailemaan. Siirtymäaika kilpailupaikalta Tuuriin on vain noin 30 minuuttia.

« Takaisin