Susanna Keskinen (vas.), Tiina Kujala, Mikko Autio sekä Piia Rajala vievät eteenpäin Nykälänniemen uusia matkailukuvioita.

Susanna Keskinen (vas.), Tiina Kujala, Mikko Autio sekä Piia Rajala vievät eteenpäin Nykälänniemen uusia matkailukuvioita.

Nykälänniemellä uutta toimintaa

18.11.2015

Susanna Keskinen (vas.), Tiina Kujala, Mikko Autio sekä Piia Rajala vievät eteenpäin Nykälänniemen uusia matkailukuvioita.

Tomi Olli

Lappajärven Nykälänniemi koki melkoisen myllerryksen Kylpylä Kivitipun muututtua turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi. Koska Kivitipun hotellitoiminta päättyi, ryhtyivät muut toimijat pohtimaan uusia ratkaisuja.

- Huoli alueen matkailun toimivuudesta kasvoi merkittävästi. Olikin aika aloittaa uudenlainen yhteistyö, ja viedä asioita eteenpäin Kivitipun muutoksesta huolimatta, kiteyttää Järviseudun Golfin toimitusjohtaja Mikko Autio.

Järviseudun Golf on vuokrannut Lappajärven kunnan omistaman, Lappajärven rannalla sijaitsevan Aquariuksen, jonka nimi vaihtui samalla Aquarius Inniksi. Rakennus palvelee asiakkaita monipuolisesti. Majoituspuolen osalta kiinteistöstä löytyy kolme kahden hengen huonetta sekä poreammeellinen sviitti.

- Aquariuksessa on myös noin viidellekymmenelle hengelle tarkoitettu kokous- ja juhlatila, jossa voi järjestää niin kokouksia, yritystilaisuuksia, kuin sukujuhliakin. Siellä on lisäksi takkahuone, neljäntoista hengen sauna, pukuhuoneet sekä ulkoporeamme,  eli paikka soveltuu saunailtojenkin viettoon, kertoo Autio.

 

Muitakin kaivataan

Aquarius Inniin on saatavana tilausravintolapalvelut, jotka tuottaa Tiina Kujalan luotsaama Kokkitupa.

- Ruokaideologia perustuu paikallisten tuottajien lähi- ja luomuruokaan, eli kaikki on ehdottoman tuoretta. Tarjoilu räätälöidään luonnollisesti tilaajan toiveiden mukana. Vastaan myös majoittujien aamiaispalvelusta, Kujala kertoo.

 

Järviseudun Golf pyrkii saamaan majoituksen varausjärjestelmään muitakin kohteita.

- Tarkoitus on saada mukaan mahdollisimman paljon Aquariuksen vieressä sijaitsevia Chalets-huoneistoja. Otamme myös mielellämme välitykseen muitakin majoituskohteita eri puolilta Lappajärveä, Autio kertoo.

 

Varausjärjestelmä on vielä työn alla. Se otetaan lähitulevaisuudessa käyttöön uusien nettisivujen valmistuttua. Tällä hetkellä varauksen hoituvat Aquarius Innin kiinteistöpäällikön Susanna Keskisen kautta puhelimitse 044 238 4242.

 

Onnentupa aloittaa

Uuden yrittäjän saa myös Nykälänniemessä sijaitseva Onnintupa, kun Kipinäkodan emäntä Piia Rajala käynnistää siellä toiminnan. Onnituntuvan nimi muuttuu samalla Onnentuvaksi.

- Tupaan tulee tunnelmallinen kahvila, elintarvikekioski, Lappajärven ensimmäinen itsepalvelukirpputori, kunnan infopiste sekä hyvinvointivintti eri ammattilaisineen.

- Onnentupa toimii myös Kipinäkodan elämyspalveluiden keskuksena, eli saman katon alta voi vuorata niin koiravaljakkosafareita kuin lumikenkiäkin. Ohjelmapalveluihin kuuluu lisäksi Nykälännoita, jolla on nyt oma takkatupa missä voi soitella noitarumpua, Rajala kertoo.

Nykälänniemellä toimii myös Tapio Kosken operoima matkailuvaunupaikkavuokraus. Paikkoja on tarjolla kaksikymmentä. Lisäksi golfclubin Ravintola Floripa palvelee toukokuusta lokakuuhun.

« Takaisin