Kuvassa oleva vanha sauna väistyy uuden saunarakennuksen tieltä. Uuden rakennuksen tulee sopia Marttisen saaren perinnekulttuurimaisemaan, kiteyttää Jari Ahola.

Kuvassa oleva vanha sauna väistyy uuden saunarakennuksen tieltä. Uuden rakennuksen tulee sopia Marttisen saaren perinnekulttuurimaisemaan, kiteyttää Jari Ahola.

Nuorisokeskus Marttisen palvelut täydentyvät Virroilla

14.10.2015

Kuvassa oleva vanha sauna väistyy uuden saunarakennuksen tieltä. Uuden rakennuksen tulee sopia Marttisen saaren perinnekulttuurimaisemaan, kiteyttää Jari Ahola.

Taisto Järvinen

Seuravaksi toteutetaan uusi elämyksellinen saunarakennus. Opiskelijat haastettu suunnittelukilpailuun.

Nuorisokeskus Marttisen toiminta ja toimintaympäristö kehittyvät Virroilla. Nuoret pääsevät tekemään näkyvästi sormenjälkensä myös Marttisessa tapahtuvaan uudisrakentamiseen. Näyttöä nuorten osaamisesta on jo mm. kolmen nuorisohotellin sisustuksen suunnittelussa.

Marttiseen tullaan rakentamaan uusi saunarakennus. Rakennuksen suunnittelusta on avattu suunnittelukilpailu TTY:n Arkkitehtuurin laitoksen opiskelijoille. Kilpailuaika on 25.11.2015 saakka.

Nuorisokeskus Marttisen myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Ahola sanoo tavoitteena olevan nuorten osallistuminen heidän alansa käytännön työhön. Tavoitteena on myös saada nuorten näkökulma rakentamiseen ja rakennukseen, jonka käyttäjistä merkittävä osa on nuoria.

  • Tavoitteena on uusi elämyksellinen ja toiminnallinen saunarakennus, jonka koko tulee olemaan noin 300 neliömetriä. Rakennukseen tulisi kokoontumis- ja palaveritilat noin 40 henkilölle. Sauna ja siihen liittyvät suihku- ja pukeutumistilat tulisi olla mitoitettu riittävän tilaviksi.
  • Uuden saunarakennuksen suunnittelussa tulee huomioida rakennuksen sopivuus perinnekulttuurimaisemaan sekä ympäristöön, kuten Marttisen saaren luontoon ja järvimaisemaan. Tärkeää on myös taloudellisesti edullinen lämmitysjärjestelmä.
  • Uusi saunarakennus tulee olemaan kohde, jossa järjestetään nuorten ja aikuisryhmien saunailtoja ja kokoustapahtumia. Saunarakennusta käyttävät myös Marttisen nuoriso-, rippikoulu- ja leirikouluryhmät. Sauna tulee olemaan ympärivuotisessa käytössä.

Jari Ahola sanoo Marttisessa olevan saunoja, mutta isommille ryhmille tämän päivän tarpeisiin sopivaa saunaa ei ole.

Uuden saunarakennuksen suunnittelukilpailun esittely- ja palkintojenjakotilaisuus tullaan järjestämään kuluvan vuoden joulukuussa.

LOPPUOSA TÄSTÄ ETEENPÄIN KAINALOJUTUKSI PÄÄJUTUN YHTEYTEEN ________

Hyvä käyttöaste

Nuorisokeskus Marttisen sesongit ajoittuvat kevään kuukausien ja loppukesän-syksyn ajoille. Leirikoulut ja muut nuorten leirit ja kokoontumiset tuovat valtaosan talon asiakkaista.

Kuluva vuosi on Marttisessa ollut kaikkien aikojen parhaita sesonkikausia. Myös kesä- ja heinäkuun asiakasmäärät olivat hyviä.

  • Yleiseen taloudelliseen tilanteeseen nähden voimme olla kuluvaan kauteen hyvin tyytyväisiä. Marttisen palvelut, kuten kaikki elämyskohteet, ravintolat ja majoitusmahdollisuudet muodostavat varsin hyvän palvelukokonaisuuden. Asiakkaamme ovat sen huomanneet.
  • Syylomaleirejä, leirikouluja ja rippileirejä on vielä syksyn aikana. Me haemme Marttiseen ympärivuotista toimintaa, niinpä talvikauden hinnoittelu edullisempi, ja joitakin leirikouluja on talveksi tulossa.
  • Pikkujoulut sekä erilaiset juhla- ja yritystilaisuudet tuovat meille asiakkaita nuorten ryhmien jälkeen, Jari Ahola pohtii. Hän toteaa kuitenkin, että tiloja on ilman muuta varattavissa juhlille, leireille, kokouksille majoituksineen, ruokailuineen ja aktiivisine ohjelmineen sekä isommille ja pienemmille ryhmille että yksittäisille matkailijoille.

« Takaisin