Nuori Tähti -osakilpailu Kyläkaupalla keskiviikkona

7.7.2016

Valtakunnallinen kouluikäisille suunnattu Nuori Tähti -laulukilpailu starttaa kuudetta vuottaan. Nuori Tähti on uudistunut ja kasvanut huimasti. Tänä vuonna kilpailu kiertää ympäri Suomea 24.4.-13.8. ja Kyläkaupalla karsintakilpailu lauletaan tulevana keskiviikkona 13. heinäkuuta.

Viime vuonna kilpailua uudistettiin ja mukaan otettiin kolme sarjaa eli luokat 1-3, 4-6 sekä 7-9. Aiemmin ohjelmassa oli vain ala- ja yläastesarjat. Tämä otettiin hyvin vastaan, koska ero ykkös- ja kuudesluokkalaisten välillä voi olla aika suuri. Mukana on ennestään tuttu leikkimielinen Eskarisarja alle kouluikäisille. Heidän välillään ei käydä kilpailua, mutta jokainen halukas pääsee esiintymään.

Tänä vuonna finaaliviikonloppu järjestetään Jyväskylän Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuoressa 10.-11. syyskuuta. Semifinaali kisataan lauantaina 10.9. ja siihen kutsutaan esikarsinnassa käyneiden laulajien joukosta kustakin sarjasta 20-25 nuorta laulajaa. Sunnuntaina 11.9. järjestettävään finaalikonserttiin tuomaristo valitsee joka sarjasta viisi laulajaa, joista valitaan kunkin sarjan Nuori Tähti 2016.

Tuttuun tapaan finalisteista koostetaan Nuori Tähti 2016 Finalistit -levy. Tänä vuonna uutuutena kovan luokan ammattilaiset ovat tehneet Nuori tähdelle yhteislaulun, joka tulee Finalistit 2016 -levylle. Kaikki finalistien lisäksi semifinaaliin valitut saavat mahdollisuuden osallistua finaalikonserttiin ja päästä esiintymään kyseisellä yhteislaululla levylle.

Kilpailu toteutetaan kokonaisuudessaan Karaoke-taustoin ja laulujen sanat ovat koko ajan nuorten turvana. Kilpailukappaleet valitaan Melplayn ja Satnightin tuotannosta. Tuomariston puheenjohtajana ja suojelijana on Laulaja-laulunopettaja Katja Kätkä. Kilpailun kummina sekä finaalikonsertin juontaa 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen

Varmimmin mukaan pääsee ilmoittautumalla ennakkoon kilpailuun. Ohjeet osoitteessa www.nuoritahti.fi

Toivotamme kaikki tervetulleiksi seuraamaan Nuoritähti osakilpailua Tuuriin ja loppuhuipennusta Jyväskylän kylpylähotelli Rantasipi Laajavuoreen.

« Takaisin