Välähdys Nordic King 2017 voittaja. Kuva Kirsi Kantokorpi.

Välähdys Nordic King 2017 voittaja. Kuva Kirsi Kantokorpi.

Nordic King uudistuu yhden lähdön suurkilpailuksi

8.3.2018

Välähdys Nordic King 2017 voittaja. Kuva Kirsi Kantokorpi.

Maailman suurin kylmäveriravurien kilpailu, PowerParkin Nordic King, uudistuu. Juhannuksena ravattavassa 50 000 euron ykköspalkinnon kilpailussa ajetaan yksi lähtö 1609 metrin matkalla, kun aiemmin Nordic Kingissä on ajettu karsintalähdöt edellisenä päivänä. Uudistuksella halutaan helpottaa hevosten kilpailukarusellia kesällä.

- Olemme kuunnelleet hevosenomistajia, valmentajia sekä ohjastajia ja tuntuu, että yhden startin kilpailu istuu paremmin kesän muuhun kilpailuohjelmaan. Samanlaista viestiä olemme saaneet myös Ruotsista ja Norjasta hevosten taustajoukoilta, Nordic Kingin ideoija Pekka Lillbacka kertoo muutoksen taustoista.

Päälähdön uudistuksen lisäksi palkintotaso nousee kahdessa muussa juhannuksen suurkilpailussa. Juhannusaattona ravattavan kylmäveritammojen avoimen mailin ykköspalkinto nousee viidellä tuhannella eurolla 15 000 euroon ja lämminveristen avoin maili ajetaan myös viisi tuhatta euroa aiempaa suuremmalla ykköspalkinnolla eli 20 000 eurolla.

PowerParkin kansainvälisten kaksipäiväisten ravien päälähtö Nordic King ajetaan juhannuspäivänä 23. kesäkuuta. Silloin on vuorossa myös Toto76-kierros.
Nordic Kingin kilpailutavan muutos edellyttää vielä Hippoksen hallituksen siunauksen. Asia on jo mennyt eteenpäin ehdotetulla tavalla muissa Hippoksen elimissä.

Uudet säännöt ovat vielä hionnassa, mutta suunnitelman mukaan Nordic Kingiin hevoset ilmoitetaan normaalisti ja kisan suomalaisedustajat valitaan suurkilpailusääntöjen mukaan. Ulkomaisten osallistujien osalta voidaan valita maksimissaan kolme hevosta Ruotsista ja kolme Norjasta. Nordic Kingistä karsituille hevosille on tarjolla juhannusaattona ajettava 2100 metrin kilpailu.

- Haluamme tarjota juhannuksena myös Nordic Kingistä karsituille kunnon lähdön, joka ajetaan mikäli osallistujia on riittävästi. Kannattaa siis ilmoittaa hevosia mukaan, Lillbacka sanoo.

Juhannusaattona ohjelmassa ovat tuttuun tapaan kylmäveritammojen avoin maili ja viime vuonna maailman ensiesityksen nähnyt TuplaWoltti, jossa hevoset starttaavat kahdessa ryhmässä etu- ja takasuorilta yhtä aikaa. Myös nuoret ohjastajalupaukset Salamakypärät ovat mukana. Toto 76-kierros ja Nordic King –päälähtö ovat vuorossa juhannuspäivänä.

PowerParkin juhannus tarjoaa ohjelmaa koko perheelle. Huvipuisto tarjoaa jännitystä ja vauhtia kaiken ikäisille ja iltaisin viihdyttävät ja tansittavat huippuartistit.

« Takaisin