Lännen Autokatsastuksen raskas linja Sisu-hallissa Rengastiellä.

Lännen Autokatsastuksen raskas linja Sisu-hallissa Rengastiellä.

NOPEAMPAA PALVELUA RASKAALLE KALUSTOLLE

20.10.2016

NOPEAMPAA PALVELUA RASKAALLE KALUSTOLLE

 

Lännen Autokatsastuksen uusi raskaan kaluston linja entisen Sisun korjaamotiloissa Rengastiellä on toiminut nyt vuoden verran.  Tähän tarkoitukseen löytyi erinomainen tila.  Hallin pituus on lähes 30 metriä, täysimittainen tarkastuskuilu ja 465 cm:n ovikorkeus antavat täydellisen mahdollisuuden tarkastaa kaikki raskaat ajoneuvot, joiden maksimikorkeus on 440 cm.

 

Hallin sisätiloihin on asennettu viimeisintä tekniikkaa edustava Maha-jarrudynamometri, jonka käänteentekevällä nostotelastolla pystytään mittaamaan jarruhidastuvuudet ilman, että akseleita tarvitsisi enää sitoa ketjuin lattiaan.  Akseliston kuormitus suoritetaan telastoa nostamalla maksimissaan 25 cm.  Nosto tapahtuu ohjaamosta kaukosäätimen avulla.  Tällöin akselistojen sitomiseen ja irrotukseen kulutettu aika poistuu ja koko katsastukseen käytetty aika vähintäänkin puolittuu.  Dynamometrin molemmissa telastoissa on lisäksi neljä painonmittausanturia, joten erillisen vaa’an käyttö ei hidasta toimitusta.

 

Nostotelastolla varustettuja korjaamoja on Suomessa alle 10 kappaletta ja Lännen Autokatsastus on ainoa laatuaan katsastusyritys maassamme, jossa laite on käytössä.

 

Aseman kaikkien laitteiden ohjaus tapahtuu tupakka-askin kokoisella kaukosäätimellä; mm. ovien avaus ja sulkeminen sekä akselistojen ravistuslaitteet.  Lisäksi pyörien sijainti pystytään toteamaan videokameroiden avulla.  Samoin takimmaisten akselien jarru- ja painoarvot saadaan videokameran avulla suoraan sylimikroon.

 

Asema on saanut laajaa huomiota kuljetusyrittäjien keskuudessa.  Varsinkin nopeaan toimintaan on oltu hyvin tyytyväisiä.  Raskaan ajoneuvokaluston katsastus tapahtuu sujuvasti neljän katsastajan voimin.

 

Ossi Korpela  Lännen Autokatsastus Oy  Seinäjoki

« Takaisin