Korsulan perhe löytää repusta iloisen yllätyksen.

Korsulan perhe löytää repusta iloisen yllätyksen.

Näytelmä ”Kullankaivajan perintö” Jalasjärven Keskikylän teatterissa

7.1.2016

 

Korsulan perhe löytää repusta iloisen yllätyksen.

Keskikylän teatteri on jälleen saamassa näyttämölleen esityksen. Näytelmä on ”omaa” tuotantoa, eli käsikirjoituksen on tehnyt Juhani Aho. Sanotaan, että miehellä pitää olla tarina kerrottavakseen. Juhanilla näitä tarinoita riittää ja nyt on tarina kullankaivajasta Lapin kultamailta. Kullankaivaja Kustaa kohtaa matkansa pään mökillään.

Vanha sanonta, kyllä piru perijöitä löytää, toteutuu tässäkin tapauksessa. Perijöitä löytyy niin virallisia kuin kavereitakin kultapuroilta.

Etelän sukulaiset eli viralliset perijät ja jängän väki kohtaavat sitten hyttysten ja rannattoman erämaan keskellä erinäisten vaiheitten jälkeen. Pelottelua ja noituuttakin ja tietämättömyyttä käytetään surutta hyväksi. Kännykkäkenttäkin on hukassa ja nuoriso on nyreissään, kun kotona niin tärkeä yhteys puuttuu. ”Pelureita, oikeita Lapin hulluja, susia ja karhuja, pois täältä lähäretähän”, kuuluu nuorten kommentti.

Naapurikateus ja mahtailu omilla olemisillaan on pohjalla, kun punnitaan ihmisen perusluonnetta. Omille toilauksilleenhan me nauramme. Ne vain naurattavat vasta silloin, kun asiat tapahtuvat kanssaihmisille. Automatka teini-ikäisten kanssa voi olla hermoja koettelevaa, kun on itse kuljettajan paikalla, mutta kun sitä katselee sivusta, nauruhan siinä pääsee.

Näyttelijät ovat pääosin kokenutta ja tuttua väkeä, mutta uusia ja ennen kaikkea nuoria näytelmänharrastajia on saatu mukaan

Ohjauksesta on vastuun kantanut Kimmo Kovanen.

Näytelmän ensi-ilta on 15.1.2016

 

Mauri Laitila

« Takaisin